I den tiltagende vinters mørke er det vigtigt at holde øjnene åbne for byens store og små fyrtårne.

Teatrets forsmædelige undergang har gjort ondt i både de kunstneriske hjerter og hos de mange lokale erhvervsdrivende der indirekte fik del i teatrets succes. Men i mørket og som i eventyret dukker der små lysende fyrtårne op når alt ser mest håbløst ud. På teatersiden er vi forhåbentligt ved at være for enden af den lange mørke tunnel. Et budgetforlig og 11 millioner skattekroner markerer forhåbentligt enden på en teaterlukning, der nærmer sig et år. Jeg aner et lys, der næres ved den positive modtagelse, som Folketingets kulturudvalg har givet Fredericia. Lad det være begyndelsen på tændte scenelys, musik og brillant optræden.    

Fredericia træner på livet løs. Det gælder alt fra genoptræning på sundhedshuset, aktivitet i fitness centrene, vigøren i de mange idrætsforeninger og gå turen med hunden. Alt har sin berettigelse. Som medlem af Byrådets Kultur- og Idrætsudvalg møder jeg foreningerne på tværs og jeg har over de sidste tre år fået et godt indblik i de vilkår, hvorunder den organiserede idræt fungerer. Jeg er efterladt med en dyb respekt for de mange mange frivillige ledere, trænere og bestyrelsesmedlemmer der i fællesskabets tjeneste, stiller sig til rådighed for idrætsudøvere på alle niveauer af talentskalaen. Vores engagement og kommunale offervilje sikrer at vi har gode idrætsfaciliteter og tilbud fordelt over kommunen. Det bidrager til fællesskab, socialt samvær og er måske det lille fyrtårn der lyser op.

I større målestok ser vi Fredericias stolte ”FC Fredericia” der i forbedrede rammer leverer god fodbold, underholdning og engagement. Det skaber rollemodeller og leverer fyrtårne til både piger og drenge.

Torsdag aftens håndboldkamp mellem FHK og Århus – som VI vandt, blev igen en fantastisk kamp og en skøn aften. Vores hold blev trommet ind af Frank der med gungrende paukeslag og en sal der med applaus og sang anført af FHK ULTRAS satte scenen for århusianerne, der slukørede måtte se sig slået af Fæstningsbyen. Det var et stort fyrtårn der lyste.

Idræt på alle områder er noget, der ikke kommer af sig selv og dermed noget som vi aktivt skal støtte og bakke op omkring. Af årsager som jeg ikke er bekendt med, hvis der da er nogen, bemærker jeg at Fredericia Håndboldklub og dens ledelse udsættes for en unfair og ikke rimelig miskreditering. En meget stor gruppe frivillige yder under en kyndig ledelse en samlet indsats der kommer Fredericia til gode.

Det har min fulde respekt, der tillige gælder alle frivillige ledere, trænere og bestyrelsesmedlemmer på tværs af Fredericias foreningsliv.

Lad os huske hinanden på, at der skal tusinde hænder til at sætte lamperne op og lade lyset stråle, men kun én hånd til at slukke det.

Et stort til lykke til Fredericia Håndboldklub med aftenens sejr.

Karsten Byrgesen, Nye Borgerlige. Byrådsmedlem i Fredericia. Gothersgade 20.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer