Den 5. januar 2020 blev Fredericia Kommunes kommunaldirektør hjemsendt, senere bortvist og politianmeldt i forbindelse med borgmestersagen i Fredericia Kommune. Nu venter der en voldgift mod Fredericia Kommune.

Den 29. marts vedtog byrådet i Fredericia at bortvise sin kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe. Ifølge sin kontrakt havde hun ret til 18 måneders løn, altså cirka tre millioner kroner ved en opsigelse, men hun fik ikke en krone. Fredericia Kommune var i sine udtalelser meget sikre i sin sag, men henviste, når medier spurgte ind til at der var tale om en meget alvorlig personalesag.

Nu kommer sagen for en højesteretsdommer, der skal afgøre, om bortvisningen var korrekt. Den tidligere direktørs fagforening, DJØF, har i dag indgivet et klageskrift om uberettiget bortvisning på vegne af Annemarie Schou Zacho-Broe. Det oplyser hendes advokat Pernille Backhausen.

– Af respekt for processen og med henblik på at give kommunen lejlighed til at svare på vores kritikpunkter, ønsker vi for nuværende ikke at offentliggøre klageskriftet. Af samme årsager har vi for nuværende ikke yderligere kommentarer til sagen, siger Pernille Backhausen.

Blev politianmeldt

Udover lønkravet kræver DJØF 100.000 kroner i erstatning for tort. Det skyldes, at kommunen også anmeldte Annemarie Schou Zacho-Broe til politiet, grundet en mistanke om, at hun og den tidligere borgmester Jacob Bjerregaard havde en så nær relation, at det gjorde dem inhabile. En mistanke, der for alvor tog fart, da advokatfirmaet Horten udførte en advokatundersøgelse for Fredericia Kommune.

DJØF har tidligere meldt til AVISEN, at “Advokatfirmaet Horten ikke i de materielle sager mener, at Annemarie Zacho-Broe har overtrådt nogle regler eller fundet dokumentation for en relation mellem borgmesteren og kommunaldirektøren, der har medført problemer med habiliteten.

Der blev samtidig fra kommunens side kørt stort på sagen ved et større pressemøde den 12. marts 2021.

Læs også:

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

MarkJensen
MarkJensen
16:51 - 23. juni 2021 16:51

Kun 3 millioner for 18 måneder? Så er hendes årsløn jo sølle 2 millioner, ikke meget mere end statsministeren. Man bør vel næsten give hende denne almisse for at ordne sagen i mindelighed.

Hold dog op hvor er det gode aftaler der indgåes i Fredericia. Det kunne være rart at kommunen var mindre rundhåndet, og til dem der siger at de er nødt til at være gavmilde for at tiltrække de bedste : Nej, de bedste havde nok ikke lavet alt det rod kommunen slås med lige nu.

Jeg satser hastigt 10 kr på at sagen ordnes i et forlig, og desværre er en del af forliget at man ikke må fortælle om det. Alt sammen ordnet efter kommunalvalget, da de der indgår forliget ikke ønsker at stå til ansvar lige op til et valg.

Erik Bo Rasmussen
Erik Bo Rasmussen
20:11 - 23. juni 2021 20:11

Skulle ikke undre mig , om kommunen taber .
Gad vide , hvor mange der i Fa. kommune tjener mere end 1 mill . kr. om året ???? Fa . Dagblad har endnu ikke opdaget , at voldgiftssagen er begyndt , sørgeligt .

Brian Magnussen
Brian Magnussen
23:31 - 23. juni 2021 23:31

Jeg fik tre kr. tilbage i skat i år, Så har jeg en privat pensionsforsikring i banken. Det er vist noget med ar de skal bruges først og derefter kan jeg få folkepension, Der er stadig 20 år til den fornøjelse/gode/velfærd. 3000000 kr. Dem kan man jo tænde årets sankt Hans bål med.

Hans Thomassen
Hans Thomassen
22:44 - 25. juni 2021 22:44

Er det med eller uden hotelophold??