Fynske Bank har på grund af Corona valgt at uddele 3 millioner kroner mere fra deres fond end normalt. Flere foreninger i Fynske Banks område har været ramt hårdt af Coronakrisen, og blandt dem finder man også 6. Juli Garden, der har måtte aflyse stort set alle aktiviteter i 2020. Men nu kommer der en håndsrækning, der er med til at 6. Juli Garden nu er ét skridt tættere på nye Chakot’er. 

Man kunne allerede på afstand høre, at 6. Juli Garden var på vej. Anført af Formand Peter Vind Larsen marcherede tre gardere fra Midtpunktet og ind i Fynske Bank. Her stod filialdirektør Dennis Storgaard klar med en check på 40.000 kroner, penge der er målrettet til nye Chakot’er – og til de der ikke ved hvad en Chakot er (Ligesom undertegnede ikke vidste før i dag), så er det de tradtionelle hatte, som alle garderne bærer.

“Vi har fonden der er bag Fynske Bank. Det betyder, at lige godt 45% af det overskud Fynske Bank leverer går tilbage til fonden, der har itl formål at støtte op om lokale foreninger, kultur- og sportsaktiviteter”, fortæller Dennis Storgaard, filialdirektør i Fynske Bank.

“6. Juli Garden er alt det som fonden indbefatter, Det er så lokalt det kan blive, det er så meget hjerteblod for Fredericia, så da vi fik ansøgningen, der lå det jo lige til højrebenet”, fortsætter Storgaard.

Donationen vækker også glæde hos Peter Vind Larsen, der som formand for 6. Juli Garden modtog det store gavekort. Pengene skal gå til nye Chakot’er, men de 40.000 kroner er kun et skridt på vejen. I alt skal der bruges 175.000 kroner, hvis alle skal udskiftes – men det er et godt skridt på vejen.

“Det er Chakot’er, hvor nogle af dem er anskaffet helt tilbage for fyrre år siden da Garden blev etableret. Uniformen er jo en kopi af den feltuniform som mange af soldaterne havde på i forbindelse med slaget ved Fredericia Vold, som vi jo markerer hvert år 6. juli. Derfor er det ret vigtigt, at det er historisk korrekt. Det betyder samtidig, at det er relativt dyrt at købe nye Chakot’er. Så der er ingen tvivl om, at det bidrag vi har fået her fra Fynske Bank det er et godt stykke på vejen, så det er vi meget glade for”, fortæller Peter Vind Larsen.

Hør hele interviewet og se de tre gardere spille et par numre i videoen ovenfor.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer