Forside FC Fredericia Fundamentet til noget stort er der i FC Fredericia

Fundamentet til noget stort er der i FC Fredericia

DEL
FC Fredericia
Foto: fcfredericia.dk

Som sportsjournalist på Fredericia Avisen tager jeg her temperaturen på, hvordan sportsåret 2017 er gået for byens to store flagskibe Fredericia Håndboldklub og FC Fredericia. I denne artikel er fokus på FC Fredericia.

FC Fredericia sluttede sidste sæson på en lidt halvlunken ottendeplads uden at være tæt på op- eller nedrykning. I sommerpausen blev der skiftet ud i administrationen. Salgs- og eventmanager Randi Wael valgte at stoppe, mens den lokale Christian Holm Johansen blev ansat som sælger og nu udgør FC Fredericia-kontoret sammen med direktør Stig Pedersen, økonomiansvarlig Birthe Skov og presse- og kommunikationsansvarlig André Majlund Jensen.

På banen har FC Fredericia også skiftet ud. Ud kom syv spillere, mens seks nye spillere blev tilføjet truppen. Heriblandt keeper Alexander Nybo og offensivspillerne Anders Holvad og Brent McGrath, der alle har spillet store roller for FCF i efterårssæsonen.

Efteråret har været en blandet landhandel for Jesper Sørensens tropper. I en periode på ti kampe i NordicBet Ligaen fra d. 27. august og frem til d.  6. november vandt FCF blot to kampe, hvilket gjorde, at fredericianerne hang i den tunge ende af tabellen inden slutspurten blev sat ind.

I mellemtiden blomstrede FC Fredericia dog i DBU Pokalen. Det hele startede med en solid 4-0-sejr på Monjasa Park mod Esbjerg, inden RKG blev banket med 8-1 på udebane. Sidenhen blev det til en flot skalp på 1-0 hjemme mod AGF og i slutningen af oktober blev det til en 2-0-sejr mod HB Køge, hvilket betyder, at FC Fredericia er klar til kvartfinalen i foråret, hvor AaB venter på hjemmebane.

Slutspurten i NordicBet Ligaen gav fire sejre på stribe og i alt fem kampe som ubesejret, hvilket rækker til en solid sjetteplads med blot tre point op til den forjættede tredjeplads, der giver adgang til playoffkampe om at komme i Alka Superligaen.

Potentialet er der bestemt for FC Fredericia. Offensiven har sprudlet, og aldrig har der været spillet sådan en form for attraktiv og sprudlende fodbold på Monjasa Park, som der er blevet gjort i 2017/18-sæsonen. Fredericianerne har desværre ikke taget det til sig, og tilskuertallene har svigtet som tidligere år og det har ligeledes forsøget på at skabe en fankultur. Det er en synd og skam, da FC Fredericia-spillerne ellers har gjort sit til, at der skal komme flere på lægterne og ligeledes bakket op i storstil omkring fanprojekter. Trods utallige initiativer, ikke mindst fra tidligere omtalte Randi Wael, lader det dog ikke til, at NordicBet Liga-fodbold kan få fredericianerne til at tage på Monjasa Park søndag eftermiddag, når de lokale helte spiller.