Der blev i går afholdt en hunde-session – en slags optagelsesprøve – i Middelfart, hvilket var første gang, at byen satte rammerne for TrygFondens tiltag om Besøgshunde, der når mennesker, der har det svært. Der mødte cirka 30 hunde og deres ejere op på Lillebælt Sport og Kultur i håbet om at blive godkendt som besøgshundeteam, og her var der plads til alle hunderacer undtagen de forbudte racer.

Hos TrygFonden var man glad for at udføre arrangementet, hvilket Galina K. W. Plesner fortalte om. Hun er projektchef i TrygFonden og ansvarlig for besøgshundeordningen:

– Det er ingen hemmelighed, at det seneste år har været hårdt for de fleste – måske i særlig grad hos ældre og udsatte på landets plejecentre. Men vores besøgshundeteams har på imponerende vis holdt gejsten og glæden oppe. Jeg ved fra vores samarbejdspartnere, at der bliver sat stor pris på deres ihærdighed og gå-på-mod – deres besøg er nemlig et lyspunkt for mange af beboerne. Derfor glæder det mig også meget, at vi igen har fuldt hus til sessionerne, så vi kan sprede endnu flere smil og stjernestunder på plejecentre og plejeboliger i hele landet, fortæller Galina K. W. Plesner.

Sessionerne giver tryghed i ukendte situationer

At være besøgshundeteam kan være en krævende opgave. Til sessionerne skal hundene derfor igennem en adfærdstest og en sundhedsundersøgelse. Hundens ejer skal også til en samtale med fagpersonalet, så de er klædt godt på til opgaven som frivillig. Derudover kigges der på samspillet mellem hund og ejer. Det var også tilfældet onsdag eftermiddag, hvor Galina Plesner beskrev handlingsforløbet, og hvorfor disse sessioner er så hjælpsomme:

– Alle hunde er jo forskellige, og derfor lærer man også, hvad der gør hunden tryg – og omvendt. Derfor gennemgår vi forskellige tests. Det giver os et indtryk af, hvilke styrker og svagheder, som hundene besidder, og det hjælper os med at danne et overblik, uddyber hun.

Ifølge TrygFonden så kan besøgshunde få glæden frem igennem flere måder:

– Forbindelse

– Samhørighed

– Sanseindtryk

– Minder

– Engagement

– Besøgsteamet

Hunden har mange forskellige kompentencer, og onsdagens besøg lærte den udsendte rapporter, at hunden er menneskets bedsteven ikke kun er et talesprog.