Der er konstateret fugleinfluenza i en vild fugl ved Sakskøbing. På den baggrund indfører Fødevarestyrelsen fra 6. november 2020 krav om, at fjerkræ og andre fugle i fangenskab skal lukkes inde eller overdækkes for at forhindre kontakt til vilde fugle. 

Kravet kommer, efter der fundet en alvorlig type af fugleinfluenza i en død vandrefalk i Sakskøbing. Trusselsniveauet for fugleinfluenza i Danmark er hævet til ”højt.” Fødevarestyrelsen understreger, at der ikke rapporteret om smitte til mennesker med de typer af fugleinfluenzavirus, der i øjeblikket cirkulerer i Europa. Men sygdommen er alvorlig for fjerkræ og fugle.

”Fundet er ikke overraskende. Vi har den seneste uge fået rapporter fra Nordtyskland om fund af fugleinfluenza i vilde fugle. Det er uhyre vigtigt, at alle ejere af fugle og fjerkræ tager situationen alvorligt og sørger for overdækning af deres besætninger, så de ikke kommer i kontakt med vilde fugle,” siger chefen for Fødevarestyrelsens VeterinærØst, Birgit Hendriksen.

Alle ejere af fugle og fjerkræ er omfattet af kravet fra Fødevarestyrelsen. Hvad enten man har hobbyfjerkræ eller er professionel fjerkræavler skal man samtidig huske at overholde basale smittebeskyttende foranstaltninger som skift og desinfektion af fodtøj, inden man går ind i sin hønsegård. Jægere bør være opmærksomme på hygiejnen efter jagt, så de ikke slæber smitte med hjem i hønsegården, bl.a. ved at vaske støvler og holde vildt adskilt fra fjerkræ.

Du kan finde detaljeret information om de nye krav på styrelsens hjemmeside – temaside om fugleinfluenza.

Anmeld fund af døde fugle

Fødevarestyrelsen anmoder alle, der finder døde fugle, om at indberette fundet – meld fund af døde fugle.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Karen Møberg
Karen Møberg
10:49 - 9. november 2020 10:49

Mon Fødevarestyrelsen kan klare flere opgaver nu, for det går da ikke alt for godt med deres lovgivningsmæssige initiativer.