Har du allerede skrabet is af bilen? Temperaturen nærmer sig hastigt bunden – og det giver frysende fredericianere. Heldigvis er en række af byens tøjbutikker klar med et udvalg af vinterjakker – et udvalg du her kan få et lille indblik i.

Første stop på turen gennem tre af byens tøjbutikker var hos MIAMI Tøjeksperten i Gothersgade. Her var indehaver Ole ‘MIAMI’ Mortensen i fuld gang med at hjælpe en kunde, men heldigvis var Daniel Dam Christophersen klar til at vise noget af årets mode frem.

“Vi har flere forskellige vinterjakker, også i forskellig kvalitet og prisleje. Moden i år er lidt anderledes end de seneste år, hvor vi ikke for alvor solgte vinterjakker, men derimod flere af de her overgangsjakker. Eksempelvis har uldfrakkerne længe været et stort hit”, forklarer Daniel.

Men nu når sæsonen nærmer sig de koldeste grader på termometret har Daniel en helt særlig jakke, som han med glæde viser frem. Der er tale om en forholdsvis dyr sag til knap fire tusinde kroner, men kvaliteten er også derefter, forsikrer han.

Vinterjakken fra Scandinavian Edition er i en kvalitet, der taler for sig selv.
(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

“Det her er en vinterjakke, som kan være svær at sælge bare ved at fortælle om den. Mærket, Scandinavian Edition, er ikke voldsomt kendt, men de leverer jakker af en rigtig høj kvalitet. Man skal mærke jakken på, så er man slet ikke i tvivl”, forklarer Daniel, inden han finder en jakke frem i min størrelse, for “du skal lige selv prøve den”.

Jeg kunne med det samme, jeg fik jakken på, mærke, at det kunne hurtigt blive en bekostelig affære at komme forbi MIAMI. Det er en virkelig lækker jakke, der udstråler kvalitet.

“Det er nok ikke en jakke man skal købe, hvis man allerede næste år vil skifte den ud. Det er en lidt dyrere jakke, men den holder også længere. Jeg vil klart anbefale folk, at investere lidt ekstra i en jakke som denne, for den er pengene værd”, forklarer Daniel.

(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Hos MIAMI Tøjeksperten har man en række vinterjakker – også i en anden prisklasse end den fede jakke fra Scandinavian Edition. Daniel viser mig hen til en række Superdry jakker, et mere kendt mærke og en mere spiselig pris.

“Det er også en rigtig god vinterjakke, uden tvivl. Den er ikke vind- og vandtæt som den vi så på før, men den er vind- og vandafvisende. Prisen og kvaliteten hænger uden tvivl sammen, men den her er mere klassisk vinterjakke – og den gør det rigtig godt til prisen”, forklarer Daniel.

Uden at købe en vinterjakke takkede jeg for de gode bud på en vinterjakke – og ønskede god weekend inden jeg igen ramte det kolde danske vejr.

Derfra gik turen lidt længere ned af Gothersgade, var jeg svingede ind forbi den nyeste tøjbutik i byen: De Meza. Her fangede jeg Mick Schmidt, der med glæde viste frem af deres vinterjakker.

Det første sted i butikken vi stopper er ved et, for mig, nyt mærke: Duno. Jakker der stråler af kvalitet – og hvis man spørger ind til netop dette, så kommer der ikke andet end rosende ord fra Mick. Indeni er der et aftageligt for – og netop det er super smart, forklarer Mick:

“Det er super smart, at man kan tage foret af. Med foret på er man sikker på en super god varme, og så afviser jakken vinden bedre. Men hvis man har en blazer på, og gerne vil have en frakke, så kan man bare lyne foret af – og så står man med en meget stilet frakke. Det fungerer rigtig godt”.

(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Vi stikker hovedet ned forbi en Boss-jakke. “Det er den samme stil de laver hvert år, den bliver bare udviklet, så den bliver bedre og bedre. Men hvis man ved, at det er den stil man kan lide – så er den her altid et sikkert hit”, fortæller Mick.

(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Det sidste stop i vinterjakker hos De Meza er hos det populære mærke, Calvin Klein. Her finder man også de mere spraglede jakker – ellers er der et klart tema: Mørke farver. Men denne jakke er en lidt anden type end de andre, forklarer Mick. Der er tale om et andet materiale, der er meget mere miljøvenligt produceret. Til gengæld er der tale om en lidt tungere jakke, der er mere i den unge målgruppe end de klassiske vi tidligere har set på.

(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Fra Gothersgade skifter vi spor – jeg går en tur i Vendersgade, hvor jeg kunne varme mig hos Din Tøjmand Sejersen. Henriette selv var ikke i butikken, men heldigvis ville Kristian Bach hellere end gerne vise et par jakker frem for vores læsere.

Det første sted vi starter er hos Kristians favorit: En fed jakke fra Matinique.

“Her har vi fat i en virkelig fed jakke, der kan bruges både til hverdag og til fest. Den har alle de funktioner man forventer i en vinterjakke, den er vindtæt, vandafvisende og meget fleksibel. Det er klart min favorit”, fortæller Kristian.

(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Hos Sejersen har de en række forskellige jakker, særligt populært er også jakkerne fra Camel, fortæller Kristian. Må mannequinerne finder man et udvalg af de fede jakker – og ellers er der rigeligt at vælge i mellem i tøjstativet.

(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Servicen fejler intet, Kristian finder glædeligt flere jakker frem – og de fås i alle prisklasser, forklarer han.

Vi siger tak til de tre forretninger for at vise os flere gode bud på en jakke der kan holde kulden ude.

www.eventc.dk

0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer