Kolding Kommunes sidste to skolebade er i så dårlig forfatning, at de står over for en kraftig renovering eller lukning indenfor de kommende år. Derfor har politikerne i Kolding Kommunes Fritids- og Idrætsudvalg besluttet sig for at undersøge mulighederne og behovet for at etablere yderligere svømmefaciliteter. Hvis de to bade lukkes, og man ikke etablerer noget nyt, skal Slotssøbadet og Kongeåbadet alene dække skolesvømning, foreningssvømning, offentlig svømning og genoptræning i varmtvandsbassin.

Derfor er der i Kolding Kommune igangsat en proces med at beskrive, hvordan fremtidens svømmefaciliteter skal se ud gennem en skolekonkurrence og en efterfølgende workshop onsdag den 9. marts. Alle klasser på alle kommunens uddannelsesinstitutioner inviteres til at deltage i en konkurrence, hvor I kan komme med jeres bud på, hvad gode rammer til skolesvømning skal indeholde.

Rammer for konkurrencen

Slotssøbadet danner med bl.a. vandrutschebane, vipper, spabad og wellness afdeling rammen om kommunens familie/legefaciliteter. Kongeåbadet i Vamdrup dækker også dele af den offentlige samt forenings- og skolesvømning. Et nyt svømmebad kan frigive mere plads til den offentlige svømning i de eksisterende faciliteter. Det nye bad, som jeres bud skal centrere sig om, skal primært dække skolesvømning, foreningssvømning og genoptræning i varmt vand.

For at deltage i konkurrencen skal I udarbejde en planche i A1 format efter egen fri fantasi, der indeholder et bud på, hvad der skal være i det nye svømmebad for at gøre skolesvømningen optimal. Det kan være alt lige fra gode ideer til omklædningsrummets indretning til sjove gadgets i vandet, der kan gøre det lettere og sjovere at lære at svømme.

Udvalgte projekter vil få besøg af Kolding Kommunes kommunikationsafdeling, der vil lave en lille film om klassens bud på fremtidens svømmefacilitet. De udvalgte film eller dele heraf vil blive brugt til en stor workshop onsdag den 9. marts i Sydbank Arena.

Hvordan vinder I

Hver klasse kan komme med et bidrag i A1 format, som skal afleveres på Børne- og Uddannelsesforvaltningen, Ålegården 1 senest fredag den 12. februar 2016 kl. 12.00 evt. via den interne postomdeling. Skolens navn og klasse skal fremgå af planchen. Vinderen af konkurrencen vil blive offentliggjort senest i starten af marts, hvorefter de får en bustur for hele klassen i badeland inkl. frokost.