Forside Debat Frit valg for fødende, ja tak!

Frit valg for fødende, ja tak!

DEL
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN, Fredericia AVISEN.
Venstres Folketingskandidat, Tobias Jørgensen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN, Fredericia AVISEN.

For ikke så længe siden, stiftede jeg bekendtskab med fødeklinikker. Her i regionen er der ingen, derfor er det ikke alment kendt med private fødeklinikker, men i region Sjælland fungerer det virkeligt godt. Jeg har mødtes med jordemoder Birgit Thalwitzer der har jordemoderklinikken ”jordemoder.dk”.  

Birgit kender meget til fødeklinikker, og efter en introduktion til klinikkerne er jeg ikke i tvivl om, at de giver kommende familier en fantastisk mulighed for at vælge, på lige fod med det frie Sygehusvalg. En fødeklinik kan udover at være et naturligt tilvalg for de enkelte forældre, også fungere som en buffer, der kan aflaste de store specialafdelinger i situationer med spidsbelastning, når der er rigtig mange fødsler. Det foreligger der også gode erfaringer med fra Region Sjælland.

Flere og flere jordemødre forlader jobbet, og søger nye udfordringer, jeg er ikke i tvivl om, at private fødeklinikker ville kunne være en del af løsningen til at stoppe denne flugt. Der er nogen andre forudsætninger når man arbejder på en privat fødeklinik, der er i langt højere grad tid til at bruge sin faglighed og sunde fornuft, det giver både større selvtilfredsstillelse for den enkelte jordemoder, og jeg er sikker på at det også skaber en rigtig stor tryghed ved den fødende, når hun kan mærke at der er tid til hende.

Fødeklinikker er en god idé, lad os få dem til vores region også.

Tobias Jørgensen
Folketingskandidat Fredericia(V)
Byrådsmedlem
Fovsletvej 21,
6580 Vamdrup

DEL