På et mål direkte på frispark i overtiden, som Esbjerg-keeper Ramon ten Hove, tabte, vandt FC Fredericia 2-1 på udebane mod Esbjerg. Resultatet betyder, at FC Fredericia er på tredjepladsen i NordicBet Ligaen.

FC Fredericia kunne lørdag hente deres anden sejr i træk, og for alvor distancere Esbjerg, der inden opgøret var ni point fra fredericianerne i tabellen, men betingelserne for dagens gæster var ikke i top. FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen, måtte se bort fra Tobias Anker, der afsonede karantæne, og derudover var Peter Ullum, Jeppe Gertsen, Valance Nambishi og Mathias Kristensen fortsat ude med skader, men til gengæld var Patrick Egelund tilbage, og startede på bænken på sin tidligere hjemmebane.

De fredericianske gæster startede usikkert ud. Spillet langs jorden, der normalt er en af holdets forcer, var usikkert, mod Esbjergs høje pres, der var kommanderet af holdets cheftræner, Roland Vrabec. Efter syv minutters spil ramte hjemmeholdet overlæggeren, og efter 11 minutter kunne de også være kommet foran, da Andreas Lausen lavede en opspilsfejl, der gav Esbjerg en friløber midt for mål, men Alexander Nybo afværgede situationen, da EfB-spilleren forsøgte at afdrible ham.

Et par minutter senere kunne Nybo intet stille op, da Oliver Olsen mistede bolden midt på FC Fredericias banehalvdel. Olsen skvattede efterfølgende i en duel mod Charlie Winfeld, der afdriblede FC Fredericia-spilleren og sendte bolden tilbage i banen til Elias Sørensen, der bankede bolden i mål til 1-0.

https://www.facebook.com/SusanneEilersenDF

Som kampen skred frem kom FC Fredericia bedre med. Det skete efter, at der var blevet rokeret rundt på banen. Det betød, at Christian Tue trak op i angrebet, og Kristian Kirkegaard indtog en fri rolle på midtbanen i stedet, og det gav et bedre flow i det fredericianske spil. Det var netop efter en kombination med Kirkegaard involveret, at FC Fredericia blev farlige for første gang. Efter en halv times spil blev bolden spillet ud på kanten, og inde i feltet var Samson Iyede placeret, men hans nærgående forsøg blev reddet af Ramon ten Hove i Esbjerg-målet.

Det fortsatte med at brænde på i Esbjergs felt. Efter 36 minutters spil gik ten Hove galt i byen i forbindelse med et hjørnespark. Bolden strøg over keeperen, da han ville plukke den ned, men i stedet havnede bolden hos Oliver Olsen, der fik skudt på mål. Forsøget blev reddet på stregen, men FC Fredericias pres fortsatte. Et par minutter senere fik FC Fredericia et frispark på kanten af feltet, og Christian Tue fik braget bolden mod mål, men Ramon ten Hove diskede op med en stor redning, der gjorde, at Esbjerg holdt føringen.

Da der resterede tre minutter af første halvleg slap Jeppe Brinch med skrækken. Efter et højt Esbjerg-pres fik han ikke ram på bolden, og nedlagde Elias Sørensen på kanten af feltet. Esbjerg appellerede kraftigt for rødt kort med begrundelsen, at Brinch var sidste mand, men den tidligere EfB-spiller slap med skrækken og fik gult kort af dommer Jonas Bøgelund. Esbjerg fik dog ikke noget ud af frisparket, og da der ikke skete mere i første halvleg, var stillingen ved pausen 1-0.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Anden halvleg startede i et mere roligt tempo. Ingen af holdene formåede for alvor at blive farlige, og der blev derfor reageret fra FC Fredericias trænerteam. Ind kom Mikkel Basse og Anders Holvad, der afløste Andreas Lausen og Christian Tue, og Holvad kom hurtigt i fokus. Først fik han taget bolden til sig, og forsøgte sig, og i det 63. minut fik han straffespark, da han klodset blev skubbet omkuld i Esbjergs felt. Den rutinerede angriber tog bolden til sig, og sparkede sikkert bolden ind bag Ramon ten Hove.

Kampen gik efterfølgende ind i en periode, hvor der var optræk til store chancer i begge ender. Først var et Mikkel Basse, der efter 75 minutter var kommet i en god position i feltet, men han skød over mål, og lidt tid efter kunne Samson Iyede have sendt Kristian Kirkegaard alene afsted mod mål, men Iyedes aflevering manglede skarphed.

Det lugtede derfor af uafgjort på Blue Water Arena, men i kampens sidste minut fik FC Fredericia et frispark tæt på Esbjergs mål. Forsøget tog Alexander Jensen sig af, og han bankede bolden mod mål, og Ramon ten Hove endte med at tabe bolden ind, som røg ind i målet. Esbjerg kunne ikke nå at svare igen på scoringen, og derfor endte FC Fredericia med at vinde opgøret.

Næste gang FC Fredericia skal i aktion er på tirsdag i pokalturneringen mod Hvidovre.