Det er kun uger siden, at frisørsalonen Zoom by Zoom i Fredericia blev udsat for tricktyveri, da en ukendt gerningsmænd “narrede” en mobiltelefon fra personalet, der vedholdende forsøgte at bortvise manden fra salonen. Dagen efter skete et lignende tilfælde i Middelfart, og nu er Zoom by Zoom blevet ramt igen. Det bekymrer indehaver, Nicole M. Christiansen, som AVISEN har talt med.

 »Det er virkelig ikke sjovt, at det sker igen. Vi har naturligvis meldt det til politiet, som vi også gjorde første gang. Det var dog noget andet denne gang, og ikke den samme person. Denne gang var det to mænd. Min kollega forsøgte at få dem ud af butikken ved at fortælle, at der var lukket og de ikke skulle være der, men de blev ved. Da de så endelig var forduftet, så havde de stjålet en mobiltelefon, der lå på vores disk,« fortæller Nicole M. Christiansen og fortsætter: 

»De pegede forvirrernede til højre og venstre, og blev ved og ved. Vi havde en kunde i salonen, der ventede på at blive hentet, hvorfor vi ikke havde låst dørene endnu. Vi føler faktisk ikke rigtigt, at vi kan stille noget op. Vi ringer naturligvis til politiet med sådanne sager, og håber da også, at de snart pågriber de mænd, der står for og bag disse tyverier. Det er ganske usselt, ja direkte modbydeligt vil jeg faktisk sige.«

AVISEN har spurgt Sydøstjyllands Politi til, hvordan man agerer og efterforsker ovenstående sager. Svaret er en generel beskrivelse, der naturligvis ikke tager højde for alle mulige variationer over temaet, men alligevel giver en billede af den problemstilling politiet arbejder ud fra.  

»Når politiet modtager en anmeldelse om tyveri – hvad enten det er sket i et privat hjem, i en virksomhed eller som i det nævnte eksempel fra en frisørsalon eller forretning, så er det første vi vurderer på, om der er noget helt akut eller igangværende, som vi kan og skal rykke ud til,« fortæller politiinspektør Morten Anker Jensen fra Sydøstjyllands Politi til AVISEN.

»Hvis der er tale om at tyveriet er ’overstået’ eller fuldt gennemført og gerningsmanden er væk, så er der alt andet lige ikke grundlag for akut udrykning. Så bliver næste led at sikre så mange oplysninger som muligt fra anmelder. Det handler om at afgøre, hvorvidt der er grundlag for at rykke ud på et senere tidspunkt for at sikre brugbare spor, hvis det må antages at der er sådan nogle på gerningsstedet,« fortsætter politikommisæren.

 »Hvis det må antages at der ikke er konkrete brugbare spor, så skal oplysningerne bruges til at efterforske ud fra. Det kunne være et signalement, vidner, der genkender gerningsmanden, særlige kendetegn ved det stjålne og meget andet,« uddyber Morten Anker Jensen og tilføjer:

 »Hvis der er noget konkret at efterforske og undersøge, så sker det. Ofte er der desværre ikke aktuelt noget at gå med – et godt signalement fører jo ikke direkte til en gerningsmand – men er godt at have, hvis man ad andre veje finder en person, der kunne være relevant. Men selv om et vidne mener at kunne f.eks. genkende en gerningsmand og beskriver pågældende, så er det alt andet lige ikke muligt at gå ud på gaden og finde ’mand, i 30’erne, ca. 180 cm høj, mørkt kort hår, grøn bluse, dansk af udseende’. For det signalement rammer ret mange på gaden i Fredericia.«

Politikommisær Morten Anker Jensen slutter:

»Der er altså ikke altid efterforskningsmuligheder i den enkelte sag og så ’henlægges’ den – men der kan senere ske anholdelse i lignende sager, der så kan kædes sammen, måske findes det stjålne senere i anden anledning hos en person, der passer på signalementet eller der opstår andre muligheder for at efterforske. I det daglige arbejde kædes hændelser, anmeldelser, antrufne personer og en lang række andre oplysninger af forskellig karakter løbende sammen, og også det kan føre til, at der pludselig er grundlag for at mistænke en konkret person for et konkret strafbart forhold. I så fald genoptages sagen.«

0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer