Lørdag d. 14. marts mellem kl. 9.00 – 15.00 fejre Fredericia Frimærkeklub Frimærkets Dag med et arrangement ved Super Brugsen på Nymarksvej. Frimærkets Dag blev for første gang holdt i Østrig i år 1935, og Danmark fulgte efter i år 1939. Frimærkets Dag bliver i år holdt i 21 forskellige byer.

I Danmark findes der flere tusinde frimærkesamlere og på verdens plan skønnes der at være flere millioner samlere. Særligt i Kina og i Asien stormer hobbyen frem. Frimærkesamlere lever længere, siger rygtet. Man kan samle på mange måder og i flere forskellige prisklasser. Nogle samler på lande, motiver eller breve. Andre fordyber sig i stempler eller prøver at finde frem til frimærkernes placering i arkene og finder varianter.

Post Danmark er kendt for at fremstille frimærker i høj kvalitet, og de har sine egne kunstnere og gravører ansat. Design og trykning af de nye danske frimærker foregår i Kista, Sverige, mens kundecenteret og webshoppen styres i Danmark. Alle nyere frimærker bliver trykt i stålstik og offset, og der fremstilles bl.a. dagligseriemærker, velgørenhedsmærker, miniark og årsmapper.

Har du interesse for frimærker, så kom og se lidt udstilling af frimærker og mulighed for at købe nyere frimærker fra Danmark. Som noget helt unikt har du mulighed for på dagen at få dine nye frimærker dagsstemplet med et lokalt 7007 Fredericia stempel. Stemplet findes kun den dag.

– Til Frimærkets Dag har du også mulighed for at få dine frimærker vurderet og få en generel snak om at samle på frimærker. Fredericia Frimærkeklub byder alle velkommen, så vi sammen kan fejre verdens bedste hobby. Børn kan få udleveret en samlemappe ”Min Frimærke ABC”, der udfyldes ved at finde frimærker med relation til de enkelte bogstaver, oplyser Steffen Madsen, på vegne af Fredericia Frimærkeklub.

Fredericia Frimærkeklub er en gammel klub helt fra år 1921. Klubben er meget aktiv, og vi har over 60 medlemmer med et stort fremmøde til vores klubaftener. Hver torsdag i sæsonen august til april måned mødes de på I. P. Schmidt Gården i Vendersgade overfor Fakta i midtbyen.

(Foto: Fredericia Frimærkeklub )