Kirkesalen på Koldinghus var pænt pyntet op til dette års uddeling af HANSENBERG-medaljer. De rustikke omgivelser emmede af stolthed og glæde, da de omkring 100 fremmødte, elever med deres inviterede mestre, familie og faglærere, blev budt velkommen af HANSENBERGs vicedirektør, Gitte Lykkehus.
– Øvelse gør mester. Kun ved at fordybe sig i sit fag og gøre en indsats, bliver man god til det, man laver. Det er noget, alle årets modtagere af HANSENBERG-medaljen er lysende eksempler på, sagde Gitte Lykkehus.

Efter at have præsenteret dagens program gav hun ordet videre til borgmester i Kolding Kommune, Jørn Pedersen.
“I har alle præsteret på højeste niveau på jeres respektive uddannelser, så I har god grund til at være stolte. Stort tillykke til fremtidens kloge hænder,” lød det fra borgmesteren.

“Faktum er, at Kolding er stærke inden for servicefagene, og det agter vi at blive ved med at være i fremtiden. Et samarbejde med HANSENBERG er et vigtigt led i den ambition. Det er vigtigt, forældrene får øjnene op for de mange fordele ved at tage en erhvervsuddannelse,” tilføjede Jørn Pedersen.

HANSENBERGs direktør, Birger Hørning, supplerede:

“Nyd øjeblikket. Der er ingen let vej til at nå til sit fags højeste, men der er I nu, og det kalder på dyb respekt. I er de gode forbilleder, og det er derfor, I sidder her i dag,” sagde Birger Hørning.

Tapas og musik

Efter talerne var kokke- og tjenerelever fra HANSENBERG værter for en velsmagende tapas-anretning og brownie og jordbær med chokolade til dessert. Imens spillede musikeren Søren Okholm numre fra hele den rytmiske musiks spektrum – fra 30’ernes jazz til nutidens kendte popmelodier. Senere var der også oplæg om droner og sjove opfindelser fra Lars Mathiesen, leder af HANSENBERGs kreative eksperimentarium XHOUSE.

Tjenerne havde kreeret blomsterdekorationer, som stod i opsatser, smedeeleverne havde konstrueret. Elever fra mediegrafikeruddannelsen havde designet bannere, diplomer og legater til dagens medaljeoverrækkelse.

Landets dygtigste elever

I år var 23 elever udvalgt til at modtage medaljer. To var dog blevet forhindret i at møde op til overrækkelsen og får medaljen overrakt ved en senere lejlighed. Direktør Birger Hørning kaldte eleverne op, mens han fortalte tilhørerne, hvorfor netop deres medalje var fuldt fortjent.

Medaljerne blev overrakt af borgmester Jørn Pedersen, mens næstformand for HANSENBERGs bestyrelse, Grethe Andersen, uddelte HANSENBERG-legatet på 5000 kroner.

HANSENBERG-medaljen gives til årets absolut dygtigste elever fra erhvervsuddannelserne og HTX, som kommer fra det meste af landet, bl.a. Kolding, Odense, Herning, København og Esbjerg.

Formålet med medaljen er at hædre elever, som er de gode forbilleder inden for deres uddannelser på erhvervsskolen HANSENBERG. Eleverne har ikke alene fået 12 på eksamensbeviset og fagets højeste gennemsnit, men også udmærket sig ved at få en medalje fra Det faglige udvalg eller på anden vis have gjort sig fortjent til det.

Det var samtidig første gang i år, at HTX-elever var med i feltet af medaljemodtagere. Fælles for HTX-eleverne er, at de har opnået årgangens højeste snit på skolebeviset.

HANSENBERG-medaljen blev i år uddelt for femte gang.

Modtagere af HANSENBERG-medaljen 2016 

Dyrepasser 

Liva Højland Zillo Andersen, Ølgod

Fitnessinstruktør 

Kasper Bang Thorsager Jørgensen, Sønderborg

Frisør 

Anette Hasselstrøm, Vejle

Isabell Dahl Dybmose, Løsning

Gastronom 

Jacob Birkeland Jensen, Hammerum, Herning

Jeanette Hermann Rasmussen, København (modtager medaljen senere)

HTX (HANSENBERG GYMNASIUM) 

Majbrit Brommann Holm, Odense

Niklas Westergaard Kristiansen, Kongens Lyngby

Landmand 

Britt Behnsen, Odense (modtager medaljen senere)

Mediegrafiker 

Maria Skau Madsen, Vejle

Jeppe Skovsgaard Christensen, Esbjerg

Mekaniker 

Martin Tolsgaard, Jordrup

Smed 

Brian Sig Olesen, Stenderup

Jacob Kruse Østergaard, Gedved

Tandklinikassistent 

Christina Ørebro Udsholt Petersen, Fredericia

Teknisk designer 

Allan Daugaard, Horsens

Mette Høltzermann, Vejle

Tjener 

Anna Liv Larsen, Sønderborg

Lykke Metzger, Odense

Tømrer 

Lennart Schneider Dich, Vejen

Veterinærsygeplejerske 

Conny Hjelgaard Løfgren, København

Rikke Enø, Jystrup Midtsjælland

VVS- og energispecialist 

Rasmus Bundgaard Vilhelmsen, Vejen