Fodboldskolerne er godt i gang i Fredericia, og den første skole, vi besøger er DBUs fodboldskole i Erritsø, hvor EGIFs frivillige trænere og ledere kampsveder på de knastørre fodboldbaner. Vand drikker deltagerne i litervis, men tiden bruges naturligvis mest på ugens lektionslegetøj; den runde kugle; fodbolden.

Gangen fra Erritsø Idrætscenter går over jernbanen og her møder vi Amalie Hebsgaard, Sonja Granes og Noah. De er glade for fodboldskolen, og har lige holdt spisepause.

Fra venstre ses: Sonja, Amalie og Noah.
Fodboldskole i EGIF.
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

“Det er fedt at være på fodboldskole. Det er ikke så sjovt med øvelserne, men når vi spiller kamp, så er det fedt,” siger den 8-årige Sonja til Fredericia AVISEN, og Noah på 11-år er enig.

“Det er godt at være på fodboldskole. Jeg holder med Barcelona og Messi, men nu gælder det fodboldskolen. Vi har gode trænere og gode venner,” siger Noah.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Hvem holder du med i Danmark, Noah?

“Jeg holder med FCK. De er de bedste,” siger Noah overbevisende.

Om vi lige har talt med fremtidens Christian Eriksen eller Nadia Nadim er uvist, men fodbolden er en passion, de holder af – og så er trænerne også seje, fordi man kan hoppe op på deres ryg i pausen, som Amalie fortæller os.

Træner Michael Hebsgaard bruger en uge af sin ferie på fodbolden i Fredericia.
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

På fodboldbanerne støder vi på en af trænerne Michael Hebsgaard, der til dagligt også er træner i klubben og erhvervsmæssigt er beskæftiget som tømrer. Han har taget en uge fri og bruger altså den første ferieuge på banerne her i Erritsø.

“Det er naturligvis noget, man gør, fordi man kan lide det og fodbold. Det er interessant at træne børnene og se dem rykke sig på kun en uge. Jeg træner normalt piger, så det er noget andet at træne drenge. De går lidt mere til den. Generelt er det hyggeligt og en stor afveksling fra en normal dag,” siger Michael.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Der er 97 tilmeldte på fodboldskolen i EGIF og hertil kommer to trænere til de seks grupper, de er inddelt i. Fredericia AVISEN besøger i morgen Fredericia KFUM, hvor der også er DBUs Fodboldsskole.

Fodbolden ruller i de fleste af timerne, men der bliver også plads til frugt, mad og drikke.

Se interview med træner Michael Hebsgaard her: