Museerne i Fredericia havde tirsdag formiddag besøg af en 6. klasse fra Kirstinebjerg Skolen Afd. Indre Ringvej. De skulle gennem et historieforløb, der hedder ’’Soldat på Volden’’. Her arbejdede de med Treårskrigen, og læren om krigen skete på en usædvanlig måde. De skulle nemlig udføre et rollespil, hvor eleverne var blevet tildelt nogle navne og identiteter, der faktisk eksisterede under krigen.

Det var museumsformidlerne, John Rasmussen og Rasmus Welling, der stod for at lære børnene om hændelserne i 1849 igennem et rollespil.

Museumsformidlerne håber, at børnene fik et øget kendskab til Fredericias rolle som fæstningsby, livet som soldat i 1800-tallet og generelt de forhold, som menneskerne oplevede under i en barsk tid.

– Tanken er, at de skal have en fornemmelse af, hvordan det er at være soldat under Treårskrigen. De kan godt læse det i en bog i en historietime, men når de prøver at bære en uniform og påtage sig rollen ved at prøve det på kroppen, så sker der noget magisk. Eleverne viser stor indlevelse og husker det på en helt anden måde, siger museumsformidler, John Rasmussen. Kollegaen uddyber:

– Der sker et mirakel, når de får uniformen på. Ligeledes sker der noget, når de tager den af, så det er meget sigende for, hvad rollespil kan. Når de spiller autentiske roller, så er det også noget, der gør indtryk på eleverne.

En af eleverne fra Indre Ringvej, Mynte, forestillede sig at være en soldat ved navn Rasmus Hansen. Hun synes, det var fedt at lege soldater, da det er en sjovere måde at lære historie på end at sidde i et klasseværelse.

– Man er ude i naturen, og det er meget sjovere. Det er sjovt at være sammen med sin klasse på en anden måde, end man plejer at være, siger hun.

Mynte

Hendes klassekammerat, Molly, synes det er en speciel oplevelse, fordi man har noget andet tøj på, og samtidig skal man huske, at man hedder noget andet. Derudover synes hun, at det er spændende, at man oplever, hvordan tonen og ritualerne under krigen var:

– Man skal høre efter, hvad de siger. Det kan godt være, at de lyder sure på en, men det er ikke deres mening. Man får skældud, hvis man ikke hører efter, men det er ret sjovt i det her rollespil, siger hun.

Hun synes, at undervisning i naturen fungerer godt, da man prøver nye ting, og man får frisk luft.

Molly