Valgkampen går nu ind i sin sidste fase og partierne skal flytte vælgere over fra de andre partier. Venstre har derfor forsøgt sig med en ”kontrakt” med Fredericia, hvor de lover alverdens ting og sager.

En del af løfterne er nemme at indfri, da de færreste partier kan sige sig imod. Blandt andet vil man kæmpe for mere åbenhed, selvom man paradoksalt nok så sent som i sommer stemte imod Enhedslistens forsøg på  mere gennemsigtighed i ADP. Desværre virker det ikke som andet end fuldfed valgflæsk, når man lover ting, man med sikkerhed ikke kan indfri. Venstre vil eksempelvis ”gøre op med den høje inklusion”, hvilket betyder flere børn i den specialskole, vi allerede ved er presset til det absolutte yderste. På Frederiksodde Skolen har man en massiv pladsmangel, hvorfor det ærligt  talt virker en smule optimistisk, at love et opgør med inklusionen uden at sikre den fornødne plads og de fornødne hænder det kræver. Samtidig ved vi, at vi at kommunen ikke må bruge flere penge på grund af serviceloftet, men alligevel mener V at kunne sænke forældrebetaling og højne normeringer i institutionerne. Derudover lover man, at man kan skabe en bedre ældrepleje, selvom vi ved at vi får brug for mange flere plejepladser, da vores ældre borgere heldigvis lever længere. Ingen kan være uenige i de fremlagte forslag, men det er tomme og uopnåelige valgløfter, da kommunen desværre er bundet af et serviceloft og derfor ville det klæde Venstre at fremlægge denne plan inden et valg – i stedet for bagefter.

Desværre viser det med al tydelighed, at de formodninger mange havde, da Venstre stemte imod det kommunale budget, var helt korrekte. Det var tydeligt, at man på forhånd havde besluttet sig for at forlade forhandlingerne, så man efterfølgende kunne gøre, som man gør nu. Venstre er ikke bundet op på det ansvar, som forligspartierne tog på sig, da de underskrev budgettet for næste år og kan nu skyde på alt og alle i sit forsøg på at gøre sig til et velfærdsparti, man kan stole på. Man kalder det ”politisk ledelse”, men det er simpelthen alt andet end ledelse, når man fralægger sig et ansvar, så man bagefter kan kaste blår 

i øjnene på vælgerne. Hvis Venstre mente de her ting, ville de sammen med Enhedslisten kæmpe imod den budgetlov, der binder kommunerne på hænder og fødder, men det har vi desværre ikke oplevet endnu.

Venstre ved, at velfærd er det vigtigste tema ved et kommunalvalg, så derfor lover man guld og grønne skove og håber at vælgerne tror på deres luftkastel. Det er bare en skam, at man ikke viser vælgerne mere respekt end som så. Især når man tænker på, hvordan de sidste to borgmestre forsøgte sig med samme tryllebindende tilgang og senere fejlede  eklatant!

Mvh Andreas Tobiassen

Marsvænget 247000 Fredericia

Byrådskandidat for Enhedslisten Fredericia