Frederiksodde Skolens afdeling B afholdt fredag afslutning på deres temauge om Jordan. Det foregik i gymnastiksalen på Ullerup Bæk Skolen, afd. Nørré Allé, hvor der blev sunget samt spillet på instrumenter og fremført teater, skyggeteater og dukketeater.

Det var elever fra alle alderstrin på skolen, som havde deltaget i temaugen, hvor der blev forberedt ting, der skulle fremføres fredag formiddag i gymnastiksalen på Ullerup Bæk Skolen, afd. Nørré Alle.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Det hele startede ud med sang, hvor de pågældende elever spillede på instrumenter. Det er noget, som var blevet øvet hver morgen hele ugen, og som så skulle fremføres.

Se her en video af sangen, hvor eleverne spiller på instrumenter:

Jordan avisen. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

I løbet af ugen var der også blevet arbejdet med en Jordan avis, udover de andre kunsteriske indslag. Det blev fortalt, hvordan man arbejdede på en redaktion i løbet af ugen med deadlines. En af eleverne, som var med til at skrive for avisen, fremlagde det hele og fortalte, hvordan deres arbejdsproces havde været. Hele tiden blev der gjort meget ud af, at der var elever fra små klassetrin og helt op til 10. klasse. Derfor blev de forskellige fagtermer, som der blev brugt, forklaret nøje så alle kunne være med.

Herefter var det tid til fremførelser af forskellige former for teater.

Replikkerne var øvet nøje, og der var særligt grin og opmærksomhed i gymnastiksalen, da stykket med en far, der skulle have sin søn med på en hest, blev fremført. Til at starte med havde faderen ikke sønnen med på hesten, men det endte han med og til sidst blev der udbrudt fra søen: “Vi skal købe en stor kebab.”, hvilket fik latteren frem i hele salen, der kvitterede for stykket med store klapsalver.

Far og søn på hesten.Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Efter det traditionelle teaterstykke, som blev opført, var det tid til andre former for teater. Der var blevet udarbejdet et skyggeteater , hvor de implicerede elever bag et lærred styrede deres figur, mens stykket blev læst op.

Skyggeteatret. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Det hele sluttede af med et dukketeater, som blev fremvist på en projekter i gymnastiksalen. Det var blevet lavet som en film, men selve dukketeatret var også at finde i fysisk form for i salen.

Dukketeatret på projeteren. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN
Dukketeatret i fysisk form. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Efter dukketeatret var det tid for eleverne til at få en omgang mad fra Jordan, som dannede rammen om afslutningen på hele temaugen på Frederiksodde Skolen afdeling B.