Fredericia Håndboldklub kommer for første gang siden 1980 til at spille med om medaljer. Dengang blev det til sølv efter, at holdet i de foregående fem sæsoner havde gjort rent bord og vundet Danmarksmesterskabet. Nu er opbygningen til en ny storhedstid i fredericiansk håndbold på vej, og en der har været en del af rejsen op igennem rækkerne er den lokale højre fløj, Jakob Frederiksen.

I moderne håndbold er det et sjældent syn, at en spiller kun har spillet for en klub. Det er dog tilfældet for Jakob Frederiksen. Den 26-årig højre fløj har altid spillet i FHK. Han kom på førsteholdet, da han blev seniorspiller, og var med på holdet, der rykkede op i 2. division, 1. division og ligaen. Undervejs har Frederiksen spillet en afgørende rolle i FHK’s sportslige fremgang, men faktisk satte en alvorlig skade en stopper for ham undervejs. Siden har Frederiksen kæmpet sig tilbage, og spillet en stor rolle for FHK.

– Det er en vild rejse. Det er også givet stærkt, når man tænker tilbage på det. Det har været givende at være en del af. Det har været en sund vej klubben har valgt, og det været effektivitet uden at være forhastet, siger Jakob Frederiksen.

Selv mindes Frederiksen 2020-planen, der blev fremlagt. Målet var, at FHK skulle tilbage i ligaen senest i 2020, og nu hedder næste plan 2025, der går ud på, at man skal spille med om medaljer.

– Jeg kan huske, da jeg skrev under på en kontrakt for mange år siden med 2020-planen. Dengang var det langt ude i periferien. Vi indfriede planen, og mere vil have mere. Den nye rejse handler om at være en fast del af slutspillet, og vi også skal være medaljekandidater, forklarer Jakob Frederiksen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

I flere sæsoner har Kasper Young været den fortrukkende højre fløj i FHK, men i den her sæson har billedet ændret sig. Jakob Frederiksen har sat på mere af spilletiden, og det sker i kølvandet på, at han er begyndt at prioritere håndbolden endnu mere.

– Jeg arbejder kun en dag i ugen, så jeg har lagt mere energi i håndbolden. På banen har jeg også prøvet at tage mere ansvar, og det er lykkedes, siger Frederiksen.

Netop det med mere ansvar er kommet til udtryk i flere tilspidsede situationer. Da FHK vandt 35-33 tog FHK timeout med få minutter igen. Frederiksen sagde, at holdkammeraterne bare skulle spille ham. Som sagt, så gjort. Frederiksen scorede og endte med at blive helten.

– Det var en god aftale vi fik lavet, og jeg synes, at det var det rette sted at spille bolden hen, siger Jakob Frederiksen.

Det er ikke eneste gang, at Frederiksen har spillet en stor rolle i afgørende momenter. Da FHK vandt på udebane mod Tønder, da fredericianerne rykkede op. Det skete i en situation, hvor FHK snød Tønder ved at tage målmanden ud for at spille syv mod seks. Der løb dog ikke en syvende spiller på banen til at starte med, men først til sidst løb en spiller ind, og der endte det med at Frederiksen blev spillet helt fri og scorede.

Drømmer om Europa Cup-plads

Slutspillet i denne sæson er på plads for FHK, og det var klubbens overordnede målsætning. Nu venter der et slutspil, men spørgsmålet er, hvad målsætningen er resten af sæsonen.

– Det er et godt spørgsmål. Vi vil gerne slutte grundspillet godt af, og internt på holdet taler vi om at ende på femtepladsen, da det kan give et wildcard til at spille Europa Cup i næste sæson. Det bliver svært at ende på fjerdepladsen, men vi vil slutte så højt som muligt. Når slutspillet kommer, vil vi gøre det så godt som muligt, og vi tror på, at vi kan slå alle hold. Især på hjemmebane tror vi på, at vi kan gøre det, forklarer Frederiksen.

adp-as.dk

Kigger man længere ud i fremtiden er Frederiksen ikke i tvivl, FHK kommer til at rykke sig yderligere.

– Vi har stadig en god hjemmeane, et godt setup og nu kommer der en ny cheftræner efter vi har haft Houmark siden 2016. Der kommer til at ske lidt nyt der, og jeg glæder mig til at Gudmundur Gudmundsson kommer til at bidrage til rejsen, siger Jakob Frederiksen.