Forside Erhverv Fredericiavirksomheden Ziito indgår EU-samarbejde med Fredericia Kommune

Fredericiavirksomheden Ziito indgår EU-samarbejde med Fredericia Kommune

DEL
Den fredericianske virksomhed Ziito har netop indgået et EU-samarbejde med Fredericia Kommune under navnet “Innovative SMV’er”. I dette samarbejde skal Ziito hjælpe Fredericia Kommune med at genanvende deres husholdsaffald. 
“Det er en spændende og krævende opgave, som vi glæder os til at arbejde med. Det er især svært at genanvende husholdningsplast, da det først skal rengøres. I Danmark har vi større private virksomheder, som allerede håndterer erhvervsplast, men husholdningsplasten betaler vi for at få håndteret i udlandet,” siger direktør Jonas Oxholm Sørensen og fortsætter:
Ziito
Jonas Oxholm – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN
“Dette gør, at vi taber informationen og styringen over, hvad der sker med plastikken og på samme tid bruger penge på at outsource et materiale, der kunne blive en ressource. Ziito er blevet inviteret til at hjælpe Fredericia Kommune med at løse det problem igennem design og designtænkning. Ziito vil i denne process skabe genbrugte materialer, som kan gør affald til ressourcer.”
“Det her projekt indgår i et bæredygtigt grønt byudviklingprojekt, som er en del af vores strategi i Fredericia. Det er et tobenede projekt, der handler om ressourcegenanvendelse. Det handler kort sag om at skabe grøn vækst for små og mellemstore virksomheder. I den kontekst har vi etableret et samarbejde med Ziito, som jeg glæder mig til at se i det videre forløb. Meget plastik er uhomogent, så hvis vi kan genanvende det på lokalt plan, vil det være fantastisk,” fortæller Projektleder Gitte Ryan fra Affald og Genbrug i Fredericia Kommune.
Om Ziito ApS
Ziito ApS blev stiftet i 2014 af tre brødre: Simon, Jonas og Daniel. Virksomheden er bygget på baggrund af vores fællesværdier indenfor bæredygtighed, æstetik og nysgerrighed omkring materialer. Vi har overtid bevæget os imod den cirkulære økonomi og er sidste år sprunget ud i det. Det giver ekstra energi at kæmpe for en god sag. Vi er et team der er klar til at gøre hvad som helst for at få skabt en bæredygtig omstilling i europa.
DEL