Vi kender nok alle Hadi Ka-Koush fra Adam og Noah, hvor han med stor succes både har været på tv-skærmen og spillet for fulde huse på landets store scener. Men den seneste udfordring for det store lokale talent har sendt ham i årets julekalender fra TV2, “Tinkas Juleeventyr”, så nu bliver fanskaren udvidet med de helt små og de ældre.

Hadi har været med i mange film og skuespil efterhånden, men denne opgave adskiller sig alligevel fra mængden. Jeg ringer Hadi Ka-Koush op, og det er nøjagtigt, som at være mange år tilbage på Ungdommenshus, hvor jeg første gang mødte ham som ung rapper. Selvom han har oplevet og oplever meget, er han helt nede på jorden.

Jeg spørger ham, hvordan det er at være med i årets julekalender på TV2?

“Det er en fed proces, man får lov til at være kreativ, men man har ikke det fulde ansvar”, siger Hadi og fortsætter “med Adam og Noah er det os der bestemmer, det her er en storproduktion, her skal jeg lave en opgave og min rolle er en brik i et større spil”.

“Jeg kan godt lide det, det er første gang jeg spiller en gennemgående rolle, jeg har lavet film, men det får ikke samme opmærksomhed”, siger Hadi. “Man ved ikke helt, hvordan det bliver, men vores instruktør Mogens Hagedorn Christiansen er også en dygtig klipper, så man er tryg”, siger Hadi og fortsætter: “Når han siger, vi har, hvad vi skal bruge, ved man der er sandt”.

“Normalt live er der et publikum, der svarer med det samme på resultatet, her er det vores kreativitet, og så er der et kæmpe hold af folk der laver det endelige produkt”, fortæller Hadi.

Foto: Thomas Howalt Andersen

Hvad sagde du, da du blev spurgt om du ville caste til rollen?

“Jeg blev rigtig glad for, at de ringede, for her fik jeg lov til at prøve kræfter med noget nyt”, siger Hadi og griner, “Normalt vil jeg gerne læse manuskriptet igennem, før jeg beslutter mig for, om jeg skal spille med i noget, med det her er en familieserie, og de dygtige skuespillere, der er med, gjorde det nemt at sige ja.”

Lige et sidste spørgsmål: “Hadi, hvad er dit bedste juleminde?”

Svaret kommer meget hurtigt og jeg kan følge ham, da jeg har en dreng i nogenlunde samme alder som Hadi Ka-Koush havde dengang i 3 klasse. “Juleklip i skolen, det er mit bedste minde fra barndommen”, siger Hadi og fortsætter med glæde i stemmen “det var en uskyld, og vi skulle snart have julefri, bare få love til at være sammen, hyggen ved at klippe hjerter når man går i 3 klasse”.

Det var hyggeligt at hilse på Hadi Ka-Koush igen, eller SKIR, nissekongens rådgiver, som mange allerede kender, eller snart kender ham som. Vi er stolte af på Fredericia Avisen, når det går vores lokale godt.

e Hadi Ka-Koush´s skuespiller Cv