Fredericia AVISEN møder Maria Rasmussen på 23 år, hun er frisørelev hos Hårværk. Læs her om, hvorfor hun blev frisørelev og hvad hun skal efter læretiden.

Vi kommer ind i Hårværk på en travl dag, hvor Maria har dedikeret sin velfortjente pause til et interview med Fredericia AVISEN. I det lille baglokale får jeg serveret en kop meget varm kaffe og Maria begynder at fortælle.

“Jeg var selv kunde i Hårværk, da salonen lå i Danmarksgade. Dengang kom kom til at snakke om at være elev. Jeg havde luftet tanken for Nicole, men hun synes dog ikke, at hun manglede en elev dengang”, siger Maria.

Maria gav ikke op så let, så hun sammenfattede en ansøgning og kunne så i december 2015 starte som frisørelev hos Hårværk.

Hårværk
Foto Thomas Lægaard, Fredericia Avisen

“Jeg har altid været kreativ og vidste på en måde, at jeg skulle arbejde med mennesker. Min mormor var frisør, så der var lidt inspiration fra hende, hun blev også glad, da hun hørte, at jeg skulle være elev. Jeg har hendes saks i tasken, det er fedt at have hende med, når hun ikke er her længere”, siger Maria.

Maria fortæller, at det var lidt hårdt i starten, hvor man ikke som sådan er frisør, men tiden flyver og lige pludselig er man godt i gang med uddannelsen. Der er flere elever, der på skoleopholdet har sagt, at det er en kedelig uddannelse og at det er langsommeligt. Det er ikke tilfældet for Maria, hun har følt, at tiden er gået stærkt og kan fra 30. november kalde sig frisør.

Læretiden

Jeg spørger til, hvad det sværeste ved uddannelsen har været og hvilken del af læringen, der har været det bedste mod at blive frisør?

michael
Foto: Hårværk

“Jeg tror, at farveteori er det sværeste, det bliver man aldrig færdig med. Nicoles fascination for farver smitter af, jeg vil jo gerne lære mere om farver af hende. Min yndlingsdel – det er lidt svært, men jeg tror, at det er, når jeg er tilfreds med mit arbejde. Der er ikke noget, jeg ikke kan lide eller ikke vil. Så det må må være, når jeg er stolt af mit arbejde.

Efter læretiden

“Jeg havde tænkt, at jeg skulle blive her, så jeg blev nødt til at spørge Nicole om hun ville have mig. Der var også mange af mine kunder, der spurgte til det. Men nu ved jeg, hvad jeg skal lave de næste 30 år. Man kan bygge en kundekreds op, når kunderne de ved, at jeg bliver”, siger Maria.

I november skal Maria til svendeprøve på Hansenberg i Kolding, så er det tilbage i salonen, som hun er så glad for at være en del af.

“Jeg blev så glad, da Nicole sagde, at jeg måtte blive, jeg havde selv tænkt på det, så det kunne ikke være bedre. Det er så hyggeligt at arbejde i Hårværk, jeg er også den, der har været her i længst tid”, siger Maria og fortsætter, “Jeg elsker beliggenheden, de store lyse lokaler, Axeltorv og det liv, der følger med”.

Hårværk
Foto Thomas Lægaard, Fredericia Avisen

Fritiden

“Den fritid jeg har, går mest med kæresten og vores to Chihuahuahunde. De er meget forkælede og får meget lange gåture. Ellers går der meste af tiden med familie og venner, vi er meget sociale, selvom vi har en lille vennekreds”, afslutter Maria.

Maria er meget glad for sin læretid, kollegaer og for, at Nicole gav sig, så hun snart kan kalde sig uddannet frisør. Indtil november er det muligt at få 10 procents rabat på herreklip, dameklip og farvebehandlinger hos Maria.

https://mikeno.dk/t262/M%C3%B8d%20og%20lyt%20til%20foredrag%20med%20Umahro%20Cadogan%20fra%20%22Spis%20dig%20rask%22
Annonce – køb billet her