Den helt store PR-maskine skal køres i stilling i Fredericia. Vores lokale politikere får travlt i de kommende dage med at rage kastanjerne ud af ilden, efter storbranden på Dan Gødning i Fredericia. En brand, hvor godt 250 fredericianske borgere blev evakueret.

Dan Gødning er ikke en risikovirksomhed. Men det, der ikke kunne ske, skete alligevel. En miljøkatastrofe af uhyrlige dimensioner, der heldigvis ikke kostede menneskeliv.

Men med branden på Dan Gødning er der også sat spørgsmål omkring Fredericias prestigebyggeri på havnen. Klods op af en af landets farligste virksomheder skal der bygges boligere. Første spadestik til byggeriet på FredericiaC er taget, hvor “Frederikshuset” med 54 boliger og store kontorarealer skal stå klar i 2017.

Men bliver det sikkert at bo på FredericiaC?

Byrådet med Jacob Bjerregaard (S) i spidsen mener ja – skeptikere og bekymrede borgere mener nej.

En af dem, der før har udtalt kritisk omkring byggeriet på FredericiaC, er den tidligere miljøordfører for DF, Jørn Dohrmann, der nu er medlem af Europa-Parlamentet.

– Det har jo vist sig, at Fredericia Kommune ikke magter at tage den beslutning alene, om de vil have en erhvervshavn eller bygge boliger på havnen. Efter min mening kan man ikke kombinere det. Hvis regeringen ikke vil gå ind og sige, at de har en klar holdning til  at spille hasard med folks lemmer, så må man jo spørger Europas kommissærer om de synes, at der skal være boliger så tæt på en risikovirksomhed. Det mener jeg ikke der skal, udtalte Jørn Dohrmann (DF) torsdag aften til TVSyd.