Hvis du elsker øl og bor i Fredericia, så er der faktisk mange gode beværtninger at nyde en øl hos. Urbania Streetfood løb i år med prisen som årets udskænkningssted – for andet år i træk, og det har vi talt med den lokale afdeling af Danske Ølentusiaster om.

I Fredericia findes der en gruppe mennesker, der er vilde med øl. De er en del af Danske Ølentusiaster, og de kaster ikke med håndtegn, men med “højt skum.” Vi har mødt den lokale næstformand, Robert Markussen for at høre mere om foreningen og ikke mindst kåringen af Urbania Streetfood som årets udskænkningssted.

Robert Markussen, Næstformand for Danske Ølentusiaster i Fredericia. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Klokken er slået 16.00, og Robert og jeg hilser, og går direkte i baren for at bestille en øl, inden vi finder en båd i den historiske baggrund, der omkranser Tøjhuset og byens gademadsmekka. Robert elsker øl, det er man ikke i tvivl om, når man har talt med ham i 10 sekunder, men hvad ligger der bag kåringen – og hvem er disse ølentusiaster. Det spurgte vi om i filmen nedenfor.

“Urbania Streetfood har vundet prisen på baggrund af vores årlige pubcrawl, hvor 37 medlemmer deltog i år. Vi giver karakter inden for fire parametre; hygge, betjening, øludvalg og value for money, og her var det Urbania, der vandt,” fortæller Robert Markussen.

Urbania Streetfood, årets udskænkningssted. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Hos Urbania Streetfood er der højt skum over afgørelsen

“Det betyder virkelig meget for os. Vi har siden starten haft et målrettet fokus på at have noget for en hver smag, og at så de lokale entusiaster vælger os som det bedste udskænkningssted i en by med så stort et øl-udvalg, så er vi stolte. Det er en flot anerkendelse at få. Jeg vil gerne sige til stort tak til dem, som kommer og besøger os, og ikke mindst smager på vores udvalg,” siger Brian Løkkegaard og fortstætter:

“Når vi får sådan en titel af entusiaster, så er det fordi, vi gør noget rigtigt. Vi forsøger også løbende at holde os meget aktuelle med vores øl-linje og har netop opgraderet, så vi nu har 19 iskolde fadøl på hanerne, og mere end 50 specialøl på flaske, altså over 70 øl, og det er tilmed øl, vi sælger af løbende. Det er unikt – og det er også en stor gestus for vores personale, som også fortjener en stor tak. Uden dem fik vi ikke sådan en pris, og jeg ved, hvor stor en del af prisen, der er service og viden omkring øllen.”

Vil du vide mere om ølentusiasterne, så klik her

http://www.fredericiakfum.dk