Det nye Ungebyråd har konstitueret sig med en ny ung borgmester.

Ved valget torsdag d. 31. januar 2019 var der 25 navne på stemmesedlen til Ungebyrådet og dermed stor interesse fra byens unge. De 21, der blev valgt ind, mødtes for første gang mandag d. 18. februar. Ole Steen Hansen, der er formand for Børne- og Skoleudvalget, deltog også ved mødet, og han var glad for at kunne byde de unge velkommen inden for i demokratiets verden.

”Det er vigtigt, at vi giver de unge mulighed for at blive hørt og inddraget. De skal være med til at sætte dagsordenen, for det er dem, der ved, hvad der er vigtigt for Fredericias unge. Derfor er jeg rigtig glad for, at medlemmerne af Ungebyrådet har engageret sig, og jeg glæder mig til et godt samarbejde med dem”, siger Ole Steen Hansen, formand for Børne- og Skoleudvalget.

På mødet blev Ungebyrådets medlemmer budt velkommen og efterfølgende orienteret om det arbejde, der venter dem de kommende to år. De kan se frem til at beskæftige sig med sager, der vedrører uddannelse, fritid, sundhed, børn og unges trivsel, kultur, miljø, klima og meget andet. På en temadag tirsdag d. 12. marts mødes Ungebyrådet igen, og her skal rammen for det fremtidige arbejde sættes.

Og den nye Ungeborgmester er…

På dagsordenen var der valg til posten som Ungeborgmester, og her blev det Liv Poulsen Mataji, der fik flest stemmer. Liv går i 7. klasse på Fjordbakkeskolen afd. Taulov.

”Jeg interesserer mig for politik, og jeg vil gerne gøre en forskel både for de unge i Taulov/ Skærbæk og i hele Fredericia. Jeg lytter til andres meninger og holdninger, men står samtidig fast ved, hvad jeg selv mener”, siger den nyvalgte Ungeborgmester Liv Poulsen Mataji. Anna Feld fra UngFredericia 10’ende blev valgt til 1. Viceungeborgmester, og Kirthana Suppaia fra Erritsø Fællesskole afd. Bygaden blev valgt til 2. Viceungeborgmester. Derudover var der valg til poster i Bibliotekets Brugerråd, Bestyrelsen for UngFredericia, Fredericia Idrætsråd, Fredericia Eliteidræt og De Orange Haller.

https://mikeno.dk/t262/M%C3%B8d%20og%20lyt%20til%20foredrag%20med%20Umahro%20Cadogan%20fra%20%22Spis%20dig%20rask%22
Annonce – køb billet her