Fredericia Maskinmesterskole havde i går inviteret til praktiktræf med bachelorstuderende og 21 virksomheder i hovedrollerne. Det var tydeligt, at der er rift om eleverne hos erhvervslivet. Praktiktræffet i går var den vildeste speeddating.

Onsdag middag havde Fredericia Maskinmesterskole inviteret studerende og erhvervsliv til praktiktræf. Efter sandwich og sodavand åbnede ressourcedirektør Jens Færgemand Mikkelsen ballet og introducerede virksomhederne.

Ressourcedirektør for Fredericia Maskinmesterskole, Jens Færgemand Mikkelsen fortæller om de mange muligheder. (Foto: Fredericia AVISEN)

Praktiktræffet er en lejlighed, hvor virksomheder, der ansætter maskinmestre, kan sætte en stand op på skolen, og så kan de studerende mingle med virksomhederne. Dagen er i særdeleshed rettet mod de studerende, der snart skal i bachelorpraktik. Det skal de på uddannelsens 9. og sidste semester, hvor de er i praktik i ca. 3 måneder, hvorefter de skriver et bachelorprojekt, ofte med udgangspunkt i den virksomhed, hvor praktikken er foregået.

“Vi er afhængige af jer virksomheder, der kommer og stiller op her i dag. Til jer studerende, så synes vi, at selvom I har en ide om, hvad I skal, så kunne det være, at der var brancher og virksomheder i dag, som kunne passe jer godt,” sagde Færgemand blandt andet.

“Faktisk ender en betydelig andel af vores studerende med at blive ansat i den virksomhed, hvor de har været i praktik, fordi de i løbet af praktikken og i deres bachelorprojekt arbejder med reelle udfordringer i virksomheden, som de dernæst finder løsninger på. Det er ikke ualmindeligt at ca. halvdelen af en dimitterende klasse allerede er i job,” fortæller Dorthe F. Hansen fra Fredericia Maskinmesterskole.

En af de studerende, der brugte dagen til at netværke og se på mulighederne var Ken Berger Kristensen. Se interviewet med ham her

“Det er en god dag. Jeg ser det som en mulighed for at møde min kommende praktikplads og arbejdsplads. FMS er en god skole, og med uddannelsen får jeg massevis af muligheder i mit kommende arbejdsliv. Jeg er sikker på, at jeg har fået så meget med i bagagen, at det ser rigtig godt ud,” sagde den 27-årige Ken Berger Kristensen til Fredericia AVISEN.

Og det bekræfter Underviser, markedsførings- og kommunikationskoordinator, Dorthe F. Hansen.

“I år har vi 21 tilmeldte virksomheder til praktiktræffet, hvilket er det højeste antal, vi nogensinde har haft. Flere af virksomhederne vil typisk have behov for flere praktikanter, så 21 virksomheder er ikke lig med kun 21 potentielle praktikpladser. Antallet af tilmeldte vidner om behovet for de kompetencer, maskinmestrene besidder, samt at virksomhederne ved, at de i en maskinmester får yderst kompetente medarbejdere, der dækker en bred vifte af kompetencer,” fortæller Dorthe F. Hansen.

Imens Fredericia AVISEN var til stede var de studerende særdeles aktive og virksomhederne det samme. Der blev summet fra det sekund, Jens Færgemand Mikkelsen havde givet bolden op til virksomhederne og de studerende.

Følgende virksomheder var med

BHJ A/S

Danish Crown

Dansk Ingeniør Service

Danske Rederier (Rederiforeningen)

Esvagt

Ewii/Trefor

FLSmidth

Foga ApS

Forsvarets Personalestyrelse

Frederikshavn Kommune (Move North)

Holtec Automatic

Juel & Krøyer

MHI Vestas

Minds Behind Meat-kampagnen

Molslinjen

OTV Plast A/S

Qubiqa

Stenhøj Hydraulik

Sweco

TORM A/S, Training & Recruitment

Udvikling Vejen

TMS, Total Machine Solution

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer