Fredericias hoteller har meldt sig ud af Meeting Lillebælt for at finde sin egen identitet. Det fortæller MESSECs Adm. Direktør Grete Højgaard til AVISEN.

MeetingLillebælt er et samarbejde mellem hoteller og mødevenues i Middelfart og Fredericia. Samarbejdet har været lagt ind under Visit Middelfart, men det er slut nu. Det er MESSE C, Hotel Fredericia, Hotel Trinity, Hotel Fuglsangcentret og Hotel Kryb i ly, der har meldt sig ud.

Grete Højgaard. (Foto: MesseC )

Vi har haft et godt samarbejde, men vi er kommet ud af takt med hinanden. Middelfart har arbejdet intensivt og flot på at få deres turisme til at blomstre, og i den sammenhæng har de besluttet at slå deres aktiviter sammen under en paraply, hvilket gør, at vi har haft svært ved at se os selv i det samarbejde lige nu,” siger Grete Højgaard og fortsætter:

“Vi mangler at finde vores egen identitet i Fredericia, vi har ikke stået så stærkt som hotellerne i Middelfart har gjort. Derfor har vi sat os rundt om bordet for at drøfte, hvad vi vil og hvad kan vi. Fredericia har de mest fantastiske ting i byen, samtidig er der kommet en ny energi i vores gruppe blandt hoteller og campingpladser, alle bidrager og er aktive.” 

“Når man har sådan en chance, så skal man rykke på den gode energi. Det er ikke altid, at en branche som vores, arbejder så tæt sammen på denne måde. Dertil kommer, at vi har en Borgmester og Kommunaldirektør, samt Business Fredericia, der er åbne for at se på nye muligheder, hvilket giver os en chance for at spille os sammen på alle mulige leder og kanter,” uddyber direktøren. 

Hvad er jeres mål?

“Vi skal finde vores identitet. Dertil kommer, at vi gerne vil bidrage til, at kunderne finder ud af, at vi har verdens fedeste by og lokation. Fredericia er det bedste sted i Verden, og vi kan så meget. Vores nye samarbejde passer også godt på, hvordan Fredericia har rykket sig de senere år. Det er jo helt vildt,” siger Grete Højgaard.

Middelfart har også indgået et turismesamarbejde på Fyn, hvad betyder det for jer? 

“Det er klart, at vi har mange overvejelser lige nu. Vi skal også se på, hvad vi gør. For at ansøge om turismemidler skal man være i et destinationssamarbejde, hvilket Fredericia ikke er stor nok til alene. Derfor skal vi også finde en løsning for Fredericia. Billund, Vejle og Kolding er fornyligt gået sammen om en destination, så det er også en mulighed, men nu skal vi først finde vores egen identitet. Det er i øvrigt altid det bedste. Man er en bedre samarbejdspartner, når man ved, hvor man står og hvad man er,” siger Højgaard og slutter:

“Jeg er sikker på, at vi får skabt en stærk model. Hotellerne skal også mødes med Borgmester Jacob Bjerregaard. Vi går en spændende fremtid for turisme i Fredericia i møde, det er jeg sikker på.” 

Borgmester Jacob Bjerregaard (A)(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Borgmester: Vi skal løfte Fredericias turisme i samarbejde

“Jeg glæder mig over den energi, som erhvervet i Fredericia udstråler. Det er erhvervet, der selv har valgt at melde sig ud, men jeg hilser det velkommen, at de har samlet sig stærkt i Fredericia. Vi har også mærket det denne sommer. Jeg glæder mig til at høre deres tanker for fremtiden, og det er det, vi skal mødes om,” fortæller Borgmester Jacob Bjerregaard og fortsætter:

“Vi har sat skub i en masse med Fredericia Sommerby. Covid-19-situationen gjorde, at vi skulle tænke Fredericia på en ny måde, hvilket har inspireret erhvervet, der har været med på sidelinjen som aktiv medspiller. Det er også dem, der har fået gæsterne forbi, så det har været godt. Jeg glæder mig til at mødes med dem, for det er vigtigt for mig at høre deres tanker. Dertil kommer, at jeg vil slå fast, at det er vigtigt, at vi samarbejder med Middelfart og andre aktører.”

“Fredericia kommer til at tale om en ny turistkonstruktion, nu hvor Middelfart er gået med Fyn, herunder spørgsmålet, hvor det stiller Fredericia i det fremtidige turistlandskab. Vi har pt. en blank blog, vi lytter og noterer, og her er det klart, at det er vigtigt, hvad erhvervet siger. Vi har godt gang i Fredericia, hvorfor vi lytter til alle interessenter og ser på, hvad Fredericia skal fremadrettet. Der er også kommet ny lovgivning på området, som vi skal se på. Vi kommer til at beslutte noget i forbindelse med budget 2021, hvor jeg med erhvervets input vil arbejde på en løsning,” slutter Borgmester Jacob Bjerregaard.

Leave a Reply