Efter at have læst borgmesterens 1. maj tale må jeg tilstå at stå tilbage med en flad fornemmelse. Har Steen Wrist glemt at han er blevet borgmester for hele Fredericia ? Det er i hvert fald tydeligt at fagforeningsmanden stadig har overtaget, og det skaber for alvor bekymringer for Fredericias fremtid.

Jeg er med på at 1. maj er arbejdernes internationale kampdag, men når man taler som borgmester repræsenterer man hele kommunen, ikke kun de røde fagforeninger.

Hvis jeg skal notere mig ved noget positivt, så er det at borgmesteren åbner for endelig at gøre noget ved kommunens erhvervsfjendtlige dækningsafgift. Det er jo en god gammel konservativ mærkesag at komme den til livs. Det er et sundt signal at sende til vores nuværende og kommende virksomheder og de fleste af vores nabokommuner har allerede sløjfet den. Så hvad venter vi på, Steen Wrist ?

Da vi kæmper med at tiltrække tilflyttere til kommunen vil det være rigtig fornuftigt at tage grundskylden og kommuneskatten med i samme ombæring. Desværre ser det ud til at borgmesteren forsat ønsker høje personskatter. Samtidig sidder hele byrådet og undrer sig over at den ene bosætningsstrategi efter den anden er fuldstændig virkningsløs ? Man fristes til at spørge: ”Hvad er det I ikke forstår ?”

Hvis vi ønsker flere tilflyttere, og det gør Det Konservative Folkeparti, så skal vi gøre vores dejlige kommune endnu mere attraktiv og konkurrencedygtig. Vi skal sænke grundskylden og kommuneskatten, sikre folkeskoler i verdensklasse og levere gode pasningsmuligheder til konkurrencedygtige priser.

Det er aldrig lykkedes under en uendelig række socialdemokratiske borgmestre. Ej heller under den korte og mindre heldige, periode med venstre ved roret.

Kæden hopper dog helt af når jeg læser om borgmesterens store bekymring over ”horrible arbejdsforhold rundt omkring”, også i Danmark. Samtidig må vi konstatere at Fredericia Kommune, som arbejdsplads, har store udfordringer med arbejdsforholdene. Vi har adskillige gange konstateret at arbejdsmiljøet i flere afdelinger er under al kritik og at kommunen oplever en sand medarbejderflugt. Igen skal jeg opfordre borgmesteren til at fokusere på hans nuværende job og få styr på Fredericia Kommune først.

Det forekommer tydeligt at Fredericia Kommune virkelig trænger til Konservativ indflydelse, ja helst til Konservativt lederskab.

Rigtig god 1. maj.

Læserbrev om borgmesterens 1. maj tale

Af: Tommy Rachlitz Nielsen. Konservativ spidskandidat til KV21

Ternevej 1, 7000 Fredericia

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Kenneth Jensen
Kenneth Jensen
22:47 - 1. maj 2021 22:47

Kære Tommy

Der er forskel på at være Konservativ i Fredericia og Konservativ i Gentofte kan jeg se *-)

Tommy vil give skattelettelser til Fredericianerne, MEN er det borgerne i bl.a. Gentofte, Hørsholm mv. der skal finansiere skattelettelser til Fredericianerne?

Sandheden er jo, at de Konservative borgmestre i det Nordkøbenhavnske område er død trætte af at sende penge jyske Kommuner gennem udligning gennem mange år, da de igen og igen kan se at pengene ikke bruges til det de reelt er målrettet.

Vi tager Fredericia som et eksempel, Fredericia får ca. 300 mill kroner årligt fra de rige Kommuner, det får Fredericia primært p.g.a. af store sociale udfordringer.

Samtidig bruger Fredericia i 2020 86 mill kroner på teater og kultur kilde kultur- og fritidschefen Bodil S. Jensen 3 juli 2020, ca 3 gange det Middelfart Kommune bruger på kultur pr. indbyggere, Middelfart Kommune der netop i mange år, har været blandt de rige Kommuner, der sender penge til fattige Kommuner.

Tommy vil nu give Fredericianerne skattelettelser herunder gennem grundskyld, punktafgifter, men sandheden er jo, at p.g.a. af de lave renter som centralbankerne har holdt nede, har forgyldt dem der har formuer væsentligt, uligheden når vi taler om formue er øget markant siden finanskrisen.

Så Tommy skylder de Konservative Borgmestre i specielt det Nordkøbenhavnske område, hvorfor de skal finansiere skattelettelser til Fredericianerne via udligningen, og hvordan vil Tommy finansiere dette her ?, for Tommy mener jeg også går ind for teater og kultur udgifterne ??

Hvordan hænger regnestykket sammen Tommy?, hvordan vil Tommy forsvar at Kommunen får 300 mill kroner årligt hovedsagelig rettet til det sociale område og hvordan vil Tommy finansiere indsatsen til at få ledigheden ned i Fredericia, det kommer til at koste penge, og så samtidig give skattelettelser ???

Kenneth Jensen
Kenneth Jensen
12:44 - 2. maj 2021 12:44

Kære Tommy

Det er dine partifælder / Borgmestre i det nordlige København jeg referer til og ikke dig Tommy *-)

Jeg er sådan set enig med dig vedrørende det med høj ledighed i Fredericia, som de røde partier i årtier har nedprioriteret i forhold til at bekæmpe, derfor er det blevet fastlåst trods det længste økonomiske opsving set i historien efter finanskrisen.

Der hvor vi er uenig, er når vi taler om metode.

Fakta er, at der ikke eksisterer nyere empiriske studier for dit postulat.

1) Ejendomspriserne er lavere i Fredericia end i nabobyerne så ????

2) Center for fremtidsforskning finder mange årsager når man vælger at flytte, altså set i forhold til by/Kommune man vælger, skatteforhold er blot en lille del.

https://www.fremforsk.dk/artikler/fremtidens-bolig-bosaetning-og-vaekst-i-danske-kommuner/

3) Når flere kommer i job så falder udligningen fra de rige Kommuner *-) så dine beregninger falder til jorden Tommy *-)

4) Skattelettelser skaber ikke mange job, der findes ingen nyere studier der indikerer dette, Danmark er et af de lande der har højst skat i verden, men også et af de lande der har højest beskæftigelse.

Men mest af alt Tommy, jeg er enig med dig i mange ting, men jeg vil gerne se din finansiering lagt på bordet, altså hvor vil du hente penge fra til skattelettelser ? nye tilflyttere og nye job kommer jo ikke fra dag 1.

Det man har forsømt i Fredericia siden finanskrisen er at investering i mennesker og deres viden, det skaber job for Fredericianerne i forhold til de virksomheder der er her og de som vil komme her hvis der er ledige med de kvalifikationer de skal bruge, lav skat kan de ikke bruge til noget som helst, hvis der ikke er arbejdskraft her.