Asker Hvidepil var denne fredags musikalske indslag i Fredericia Blues Corner, Han kan sit håndsværk og er kendt som en af de dygtigste akustisk blues mænd i landet, musikken balancerer mellem både tradition og nytænkning. Blues, ragtime, roots, folk og gospel.

Stærk spilleteknik, hvor hele guitarens hals blev udnyttet og en behændig håndtering af ”slide guitar” stilen kombineret med ragtime rytmer, smart og dygtigt udført. Askers vokal er stærk og som solokunstner trængte han flot igennem. Han kan sit håndværk fuldt ud.

Men hvor blev ”the blues” af? Når undertegnede tænker blues og en guitar, tænker jeg automatisk på de gamle legender som Muddy Waters, Howling Wolf, Lead Belly og Elmore James m.fl. De var fraværende og når der kom numre, som var tæt på de gamle blueslegender, blev de sat i ragtime stil? Hvorfor og ærgerligt, da Asker har talentet til virkeligt at kunne fremføre disse kunstnere med sin kraftige vokal.

Det kom hurtigt til at lyde ensartet med samme spillestil og vokaltoner. Undertegnede og en del andre forlod også Tøjhuset i pausen, måske andet sæt bød på mere, men jeg var mættet. Ragtime fans ville være ellevilde over Askers kunnen på sit instrument.

Jeg kan anbefale Fredericia Blues Corner at sætte flere soloartister på programmet ved samme koncert for at få variation i musikken. Men vi glæder os alle til at Walter Trout leverer varen den 26. oktober.