Fredericia fyldte d. 15. december 368 år, og det blev officielt markeret ved en fødselsdagsseance i Tøjhuset, der var fyldt med gæster. Ved seancen var der tale ved Borgmester Jacob Bjerregaard og underholdning med fire dygtige elever fra Det Danske Musicalakademi.

Sammen med Fæstningsbyen Fredericias Venner og Musicalakademiet Fredericia afholdt Fredericia Kommune fødselsdagen i Tøjhuset.

Jacob Bjerregaard lagde ud med at tage ordet i salen i Tøjhuset, hvor ha sagde:

Borgmester Jacob Bjerregaard skålede med Tøjhuset op til flere gange. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Prøv at tænke engang, hvad vi har været igennem med de 368 år, som vi har på bagen. Tænk på de etaper, som vi har været igennem. Mange af jer går op i Fredericias historie, og I er intellektuelle typer, men det er også fordi, at I bor i en spændende by, som der er så meget godt i.”

“Hvis vi kigger på, hvad der er sket i 2018, er det ret fantastisk, at vi fortsætter derud af med en ualmindelig flot stime af resultater. I bund og grund handler det om, at der er mange ambassadører, der vil Fredericia. Vi er enige med om hinanden om, at den her relativ unge by har det hele, og skal have endnu mere i fremtiden.”

Dygtige elever fra Musicalakademiet underholdte. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Vi er begyndt at røre os på uddannelsesområdet. Der har vi manglet lidt, da vi har mange arbejdspladser, men vi har tiltrukket flere uddannelser. Blandt andet politiskolen i et par år, og så vores lærertraineeuddannelse. Dem fra læreruddannelsen er kommet ud på vores folkeskoler, og det er noget jeg tror meget på, da vi skal have dygtige offentligt ansatte. Jeg tror, at de her kan få Fredericia DNA, da der er rift om dygtige medarbejdere i den offentlige sektor.”

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

“På kultursiden rykker vi maks. Fredericia Teater fortsætter med at imponere, og de har givet Fredericia et brand, der er helt unikt, og som ikke kan købes for penge.”

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Det går også godt sportsligt for byen. Både fodbold- og håndbolden ligger til oprykning, hvilket er rigtig tilfredsstillende. Når jeg er ude i andre byer, har folk behov for at kommentere på, at det er utroligt, hvad der sker i Fredericia, og det kvitterer jeg for. Vi har fået et nyt byråd for et lille år siden, og vi er kommet godt i gang. I oktober vedtog vi budgettet, og for femte år i træk stod alle bag, og det ser man ikke mange steder i landet.”

“Vi har knoklet med at få Korskærparken af ghettolisten. Der er virkelig sket meget derude. Folk er glade for at bo der, og det er et dejligt område for os, der kommer der ofte. De renoveringer, som vi har i de almene boliger i Fredericia, , er også med til at give højere boligstandarder for flere fredericianere.”

Det blev også til et ekstra nummer fra de dygtige elever. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Google kom ud af busken. Efter vi i tre år har holdt det hemmeligt, kunne vi endelig offentliggøre det. DLG bygger to steder, et domicil på Ballesve, og Danmarks største logikcenter i Taulov.”

Efter Jacob Bjerregaards tale var der underholdning med fire dygtige elever fra Musicalakademiet. Eleverne var Nanna Rossen, Oliver Poulin, Søren Lund og  Emil Madsen, der underholdt i samlet set en times tid, inden arrangementet sluttede klokken 21:00.

https://www.facebook.com/mrhoejer/
Annonce