I dag har en stor del af den danske befolkning fået skat tilbage. Fredericia AVISEN har i den forbindelse været rundt ved et par fredericianske butikker, der dog er i tvivl om effekten af restskatten.

Første besøg på vejen var Den Gyldne Kylling på Vejlevej. Et sted, hvor man måske kunne forvente, at familien-Danmark typer kunne finde på at spendere penge til aftensmaden i de kommende dage for at forkæle familien, i tilfælde af, at der er kommet skat ind på NemKontoen.

Mikael Berg Larsen, Den Gyldne Kylling
Pølsemanden Mikael er i tvivl om effekten af, at danskerne får skat tilbage, i forhold til salget i Den Gyldne Kylling. Arkivfoto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Vi må se om det påvirker. Det er ligesom med børnepenge hver tredje måned, hvor man også kan mærke lidt. Backyard Burger er lige kommet, og så må vi se, om det påvirker os,” siger pølsemanden Mikael Berg Larsen til Fredericia AVISEN og fortsætter:

“Vi har ikke kunne mærke det hidtil, heller ikke i weekenden, hvor de åbnede, så på den måde påvirker Backyard Burger os nok ikke. Vi må se, hvordan familien Danmark reagerer på skattepengene senere. Man plejer jo gerne at ville bruge af dem i hvert fald.”

Øget salg hos Juul

Længere nede af Vejlevej hører tøjbutikken Juul hjemme, og her kan indehaver Jan Juul mærke, at kunderne er begyndt at finde pengepungen frem.

“Vi har godt gang i den. Hvis det er skattepenge, så ja, men det er ikke til at vide. Det kan også være det gode vejr, der lokker folk i butikken. Mange har også været inde at købe tøj til at have på til konfirmationer og nogen har også været inde at købe bryllupstøj. Så om det er skattepenge eller ej, så er der i hvert fald gang i butikken og det er glædeligt,” siger Juul til Fredericia AVISEN.

Hvad sælger I meget af for tiden?

“Vi sælger mange skjorter til festerne og habitter. Man kan også mærke, at det er sommervejr. Mange køber også poloer og lignende, så vejret er godt for os på den måde også. Det kan være skattepenge-effekten, men det er ikke til at vide helt konkret. Det kan lige så godt være det gode vejr, som det kan være skattepenge,” fortæller Jan Juul og fortsætter:

“April og maj er de største måneder med oktober og december i vores butik, så vi har altid travlt på den her tid af året. Om det er skatteeffekten ved jeg ikke, men vi har en god tid,” understreger Jan Juul.