Tusinder af virksomheder har i dag lommeregneren og de store regnskabsbøger lagt frem på skrivebordet. Det er nemlig tid for indbetaling af moms til SKAT – den første indbetaling siden det for nylig kom frem, at op med seks milliarder danske skattekroner er gået tabt til udenlandske svindlere.

  • Som virksomhedsansvarlig er det da en temmelig underlig følelse at skulle indbetale millioner af momskroner til SKAT, som tilsyneladende ikke har haft helt styr på sine procedure, siger fynske Per Flensted, adm. direktør for Dometic Denmark A/S ved Taulov i Fredericia.

Sjusk tolereres ikke

Virksomheden, der blandt andet forhandler komfortudstyr til camping- og autobranchen, skal som så mange andre virksomheder aflægge kvartals momsregnskab i dag.

Reglerne er strikse. Betales momsen ikke til tiden, vanker der en bøde på omkring 800 kroner plus renteudgifter. Og er der tvivl om selv den mindste post i momsregnskabet, risikerer virksomheden at skulle stå skoleret hos de lokale skattemyndigheder – populært kaldet ”Torskegilde” – og alle bilag bliver endevendt.

–  Som virksomhed må der ikke udvises den mindste form for sjusk overfor Skat. Og det er fair nok. Men ovenpå de senere års skandaler i SKAT – kulminerende med den seneste økonomiske skandale – kan man da ikke lade være med at tænke på, om momskronerne nu også havner i den rigtige kasse, smiler Per Flensted.