Den fredericianske taekwondokæmper, Cecilie Frank, går pt. På Fredericia Gymnasium, men snart rykker hun teltpælene op og flytter til Sverige.

Cecilie i slutningen af 2019, hvor Fredericia AVISEN mødtes med hende.

Vi har tidligere skrevet om Cecilie Frank på Fredericia AVISEN. På daværende tidspunkt gik hun i den lokale klub Proud Lions, men hun skiftede til Risskov Taekwondoklub, da man i Fredericia lagde de to taekwondoklubber sammen til én.

Flere gange i ugen har den unge fredericianer derfor taget turen til Aarhus-området for at dyrke sin sport, men snart flytter hun endnu længere væk.

Hun er nemlig kommet på kontrakt i den svenske klub Soo Shim, og kommer til at gå på et college, hvor hun skal gå i det svenske gymnasium. Og det er ikke en hvilken som helst klub, det er med Cecilies ord taekwondoens svar på fodboldens Barcelona.

“Jeg var deroppe allerede sidste sommer, hvor jeg var der i tre uger og trænede med dem. Min gamle træner og deres træner talte om, at jeg skulle derop, og så sagde de, at jeg kunne komme og træne med og tilbød  at jeg kunne komme derop,” siger Cecilie og fortsætter:

“Jeg fik tilbuddet omkring juletid, så jeg var lidt i tvivl om hvad jeg skulle gøre. Vi besluttede derfor, at jeg starter efter sommerferien.”

I Fredericia er man grebet af håndbold, og på samme måde er man i Skellefteå, hvor Soo Shim ligger, grebet af taekwondo.

“Det er en af verdensbedste taekwondoklubber, hvor der er 17 på eliteholdet og alle er på kontrakt. Man træner 2-3 gange om dagen,” siger Cecilie.

Hvordan bliver det at flytte derover?

“Jeg bliver nok lidt ensom i starten, men jeg skal vænne mig til det så jeg ikke vil hjem efter en måned,” siger Cecilie med et smil og kommer ind på vennernes reaktion:

“De synes, at det er træls, men de forstår det godt. De synes det er fedt for mig, selvom det er ærgerligt, at jeg er væk,” siger Cecilie.

Med skiftet til Soo Shim, så er ambitionerne ikke blevet mindre for den fredericianske kæmper. Nu sigtes der mod OL 2024.

“Min kommende træner tror på det, og har sagt, at han er overrasket over hvor meget jeg har udviklet mig i forhold til hvor lidt kamp jeg har været i. Når han siger sådan, så er det fordi han mener det er muligt,” siger Cecilie.

Selvom svensk ikke er langt fra det danske sprog, så er Cecilie ikke helt på hjemmebane i det. Derfor er det en stor hjælp, at der i forvejen er en dansker i klubben i form af Frederik Emil Olsen, der har boet derovre i en del år og taler flydende svensk.

“Han oversatte for mig, da jeg var deroppe. Det er især godt under træningen , når jeg ikke forstår det og så er der også nogle skolemæssige ting han kan hjælpe med,” siger Cecilie.

Cecilie Frank og Vikki Frank (Cecilies mor, red.) på Fredericia AVISENs kontor. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / Fredericia AVISEN)

Taekwondo under Corona

Lige som al andet sport blev taekwondo lukket ned i midten af marts, og først da hallerne åbnede igen d. 15. juni var der en træning som man kender den.

“Det har været ret kedeligt. Der skete ikke så meget i hverdagen, og man føler, at man skal starte lidt forfra,” siger Cecilie.

I mangel på alternativer har Cecilie trænet udenfor, og hendes forældre har holdt puder, som hun har sparket på, men det er ikke det samme.

“Men det er ikke det samme, og man er jo bange for at skade dem,” siger hun med et smil.

Til gengæld er fysikken blevet holdt ved lige via Fredericia Eliteidræt, der har fastholdt deres morgentræninger, som foregik på Fredericia Gymnansium udendørs.

Dermed er formen ikke den værste, og frem mod midten af juli skal Cecilie heller ikke ligge på den lade side, da hun i uge 30 skal på træningsstævne i Kroatien med sin nye klub.

“Det bliver udfordrende, men fra sidste år kender jeg lidt til til det,” slutter Cecilie Frank.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer