Mikael fra Den Gyldne Kylling på Vejlevej er madglad. Det er ikke nogen hemmelighed. For et par uger siden kastede han sig ud i en ny udfordring, og vandt DM i pandekagespisning.

D. 1. april blev der afholdt DM i pandekagespisning på Guldkroen i København. Det havde Mikael fra Den Gyldne Kylling hørt om, og tog til København for at deltage.

Konkurrencen gik ud på at spise så mange pandekager som muligt på tre minutter.

Mikael Berg Larsen, Den Gyldne Kylling
Mikael i sit rette element i pølsevognen uden pandekager. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia Avisen

“Jeg slog Danmarksmesteren i tarteletspisning. Han spiste 860 gram, det var 85 % af mig. Jeg spiste 1,14 kg,  så det var fornuftigt,” konstaterer Mikael, der ikke blev overmæt af det eller fik det dårligt:

“Nej, det er kun 1 kg. 1 kg kan jeg godt arbejde. Når det er 3-4 kg mad, kan jeg mærke det. Bagefter gik jeg ud og spiste på et burgersted i København,” fortæller Mikael.

Men hvordan opdager man en konkurrence som DM i pandespisning? Det spørgsmål fik Mikael.

“Jeg har masser af venner på Facebook, som tagger mig i sådanne ting. Især hvis det er spiseudfordringer, så bliver jeg tagget,” lyder svaret.

Der afholdes DM i hotdogsspisning senere på året. Det er mere Mikaels element, efter han sidste år blev nummer to i konkurrence. I år går han efter førstepladsen.

“Jeg er ved at være i form til sommerens DM, så nu må vi se, om jeg vinder det,” lyder det fra pølsemanden Mikael.

Om pandekager (kilde Wikipedia)

Pandekage er en flad kage eller brød, der tilberedes på en pande og hovedsageligt består af mel, mælk og æg.

I Danmark forbindes ordet pandekager med dem, som spises til dessert med is, sirup, syltetøj, sukker eller andet sødt.

Sirup benyttes også på de amerikanske pandekager, som er mindre og tykkere end dem, der kendes i Danmark. De spises også til brunch. Pandekager bages ikke, de steges, da tilberedningen foregår på en pande, og ikke i ovnen.

Madpandekager som mexicanske tortilla spises med kødfyld, majs og andre grøntsager og andet tilbehør. Der findes også danske madpandekager med fyld af kødsauce og tomatsauce til topping.