Der er gang i pigefodbolden i Fredericia. Fredericia Avisen er taget ud til Fredericia KFUMs træningsanlæg på Randalsvej, hvor Cathe Kjær har inviteret til en snak om deres seneste kampagne. 2000 fredericianske skolepiger har fået tilbuddet om at spille fodbold.

26-årige Cathe Kjær har spillet fodbold, siden hun var fire år. Det fylder en stor del af hendes liv, og nu håber hun på, at flere vil prøve kræfter med sporten, som har givet hende mange minder:

”Jeg startede med at spille fodbold med drengene, lidt senere fik vi et pigehold, men da jeg blev junior havde vi ikke noget hold i en periode, derfor måtte jeg en tur til VB og senere et kort smut til B1913 i Odense, da jeg læste i byen,” fortæller Cathe.

Hjertet banker for Fredericia og hun er stolt af det nye projekt, Fredericia KF. ”Vi gør alt for at samle både eliten og bredden, så man kan spille fodbold i byen hele vejen op til senior. Derfor har vi i de seneste uger delt over 2000 foldere ud på skolerne, så kommende spillere kan se træningstider, læse lidt om fodbold og forhåbentlig ende med at komme til et træningspas.”

Fredericia KF består af fire samarbejdsklubber: Fredericia KFUM, Bredstrup-Pjedsted Idrætsforening, Taulov-Skærbæk IF og EGIF Fodbold.

Humøret er højt til dagens træning.

I dag træner U12 og U13 sammen i KFUM-parken. 22 spillere er mødt op til træning, og trænerne løber med. Pigerne ser ud til at nyde spillet, og flere viser også tryllerier med fødderne, men det er ligeså meget det sociale, der betyder noget”, fortæller trænerne.

Det er præcis, derfor, at Cathe håber på flere spillere: ”Vi arbejder meget med muligheden for, at de skal tage deres veninder i hånden, piger er tit lidt mere forsigtige, så kan vi få nogle piger i klasserne til at møde op, så er der større chance for, at flere spiller fodbold næste år. Vi forsøger også at ride med på fodboldfeberen efter, at vores landshold snuppede EM-sølv i Holland. Det har helt klart været en god reklamestøtte for os, men også mediernes nye positive syn på kvindefodbolden er en løftestang.”

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen

Skolefodbold starter op igen

Den 23. september prøver klubberne igen kræfter med skolefodbold i Elbohallen for pigerne og her håber man også at kunne rekruttere spillere. ”Det er indendørs, og man kan stille hold, hvis man kan samle fire piger, det håber vi på, vil give pote. Det er i alt fald det rigtige skridt at prøve med skolefodbolden igen, når vi vil have fyldt årgangene op,” mener Cathe Kjær.

Kvindefodbolden har fået lov at bruge Monjasa Park og politikerne virker positivt stemte for kvindefodbolden. Det samme gør forældrene i projektet, hvilket betyder meget. Derfor tror man også på, at bedre rammer og flere spillere vil udvikle fodbolden i byen: ”Vi sår frøene nu, kæmper for, at de blomstrer og høster så senere”.

Der er godt 160 spillere i Fredericia KF, og de spillere har også fået et tilbud om at komme til landskamp i Horsens, når kvindelandsholdet spiller revanchekamp mod Holland.