Den fredericianske paraatlet, Camilla Witt, der er en del af Fredericia Eliteidræt, fik fredag den 1. oktober overrakt et sponsorat på 15.000 kroner af Fredericia Lillebælt Rotary Klub.

Fredag var en særlig dag for Camilla. Normalt skal hun til svømmetræning, men der skete noget ekstraordinært for hende inden, at træningen gik i gang til sædvanlig tid. 

I mødelokalet i “Klubhuset” i Fredericia Idrætscenter blev der afholdt en seance, hvor Fredericia Lillebælt Rotary Klub overrakte Camilla Witt et sponsorat på 15.000 kroner, der skal være med til at finansiere hendes udgifter til svømning på eliteplan.

Fredericia Lillebælt Rotary Klub havde besluttet sig for at ville sponsorere en paratlet, og derfor havde de taget kontakt til Fredericia Eliteidræt, der satte dem i forbindelse med Camilla Witt, som er en del af eliteidrætskonceptet.

Til stede ved overrækkelsen var præsident for rotaryklubben, Thorkild Nissen, formand for Fredericia Eliteidræt, Søren Andersen, Keld Vestergaard fra Fredericia Eliteidræt, Örn Arnarson fra Fredericia Svømmeklub, samt Camillas mor.

Efter overrækkelsen glædede Camilla sig over at have modtaget sponsoratet.

– Det er vildt fedt, at nogle har fået øje på det, og har set det potentiale jeg har, siger Camilla og kommer ind på, hvor udbredt parasvømning er:

– Der bliver mere og mere fokus på, da vi er inde under Dansk Svømmeunion, og deltager til de normale danske mesterskab på lige vilkår med alle andre, siger hun.

Hvad er dit næste mål?

Jeg siger mod større internationale stævner, men lige i første omgang vil jeg slå den danske rekord, da jeg er treds hundrededele fra slå den danske rekord i 100 meter fri, siger Camilla.

Netop 100 meter fri er favoritdisciplinen sammen med 50 meter fri.

– Det er fordi man skal svømme så stærkt man kan, og ikke gemme kræfter. Det er bare fuld fart frem, siger Camila med et smil.

I en tidlig alder startede Camilla med at svømme, men hun stoppede inden, at hun blev spottet til parasportens dag.

– Jeg var 13 år på det tidspunkt, og der var jeg så god, at jeg opdaget og de ville have mig til at starte igen, siger Camilla.

Ser man Camilla i en sammenhæng som ved overrækkelsen af checken til sponsoratet, er det ikke til at se, at hun er paraatlet, men hun fortæller, at hun er spastisk lammet i højre side.

– Derfor kan jeg ikke bruge mit højre ben særlig meget når jeg svømmer, og jeg har svært ved at koordinere nogle af øvelserne, siger hun.

18-årig Camilla går på HTX, og i den henseende glæder hun sig over Fredericia Eliteidræt.

– Det er især fedt i forhold til skolen, hvor der er opmærksomhed omkring lektierne. Der er ikke særlig mange på HTX med samme fritidsinteresse som mig, da de fokuserer meget på skolen, og derfor er de godt de er opmærksomme på mig, siger hun.

Camilla fremhæver slutteligt miljøet, som Fredericia Eliteidræt har. Der er hun sammen med andre atleter, der er i samme sted som hende, hvor man ikke drikker alkohol i samme mængder som de jævnaldrende.