Pressefotograf og formand Lars Lindskov fylder fredag den 14.december 2017 60 år.

Lars Lindskov er freelance pressefotograf og formand for Pressefotografforbundet. Derudover sidder Lars Lindskov bl.a. i Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse, forretningsudvalg, mediepolitiske udvalg, Carsten Nielsen legatet,  og  i Pressenævnet.

Lars Lindskov tog sin pressefotografiske uddannelse på Fredericia Dagblad og arbejdede derefter på Fyns Pressefoto i Odense, hvorefter en freelancetilværelse fristede.

Opgaverne har gennem tiden været mangeartede fra store reportageopgaver til de små enkelte ting og intet har været for stort eller for småt.

I faglige sammenhænge har Lars Lindskov været på banen i mange år og har i flere omgange været fagligt aktiv i Pressefotografforbundet og fra 1998 som formand. Der er mange gøremål og formandsjobbet er meget alsidigt. Udover at prøve at sikre rimelige aftaler for fastansatte og freelancere indebærer jobbet også at arrangerer Årets Pressefoto, som er den årlige udstilling og konkurrence med de bedste danske pressefotos.

Lars Lindskov var i starten af 90-erne en af initiativtagerne til de årlige PF Konferencer, som gennem årerne har været vært for verdens bedste fotografer og dermed givet stor inspiration til udviklingen af dansk pressefotografi.

Uddannelse og efteruddannelse er også vigtige i de faglige gøremål og Lars Lindskov sad med i arbejdsgruppen, der lavede fotojournalistuddannelsen på DMJX i Århus.

Privat er Lars Lindskov gift med koncernchef i Odense Kommune Jane Findahl. Sammen har de sønnen Mads på 26 år og derudover fire sammenbragte børn og otte børnebørn.

Fritiden foregår gerne i nærheden af en stak bøger, på sidelinjen til fodboldkampe, på cykel, hvor Mont Ventoux blev besejret sammen med hustruen Jane Findahl i sommers – eller i køkkenet og sidstnævnte aktiviteter udvides en gang årligt til at omfatte fornemme gæster, når parret sammen med gode venner laver mad til musikerne på Jelling Musikfestival, hvor alle store danske og udenlandske musiknavne har spillet – og spist.

Når tempoet skal helt ned foregår det i huset i Sydspanien, som der blev købt en andel i for et par år siden. Her bliver der tid til fordybelse, afslapning, madlavning, vandre- og cykelture, som ofte foregår med børn, børnebørn og gode venner som glade gæster.

Pressefotografforbundet har arrangeret en reception torsdag den 14.december kl.15.00 til 17.00 i Journalisternes Hus, Gl. Strand 46, København

Lars Lindskov er bosiddende i Øster Voldgade 22, Fredericia.