En 37-årig mand fra Fredericia blev onsdag ved Retten i Kolding blandt andet kendt skyldig i to tilfælde af tyveri, tre tilfælde af brugstyveri, for spirituskørsel og kørsel uden førerret. Manden afsoner i øjeblikket en dom på 8 måneders fængsel for lignende kriminalitet. Den 37-årige havde kort forinden, han blev indkaldt til afsoning af denne dom, begået flere lovovertrædelser, og det er dem, han nu er blevet dømt for.

To af de brugstyverier, Retten i Kolding, dømte ham for omhandlede tyveri af både. Anklager Tobias Engby uddyber i en pressemeddelelse: ’Den 37-årige mand var den 27. april 2016 i Fredericia steget om bord på en større motorbåd til en værdi af ca. 400.000 kr. Her kortsluttede han tændingen, så han kunne sejle i båden, men fortøjningen viklede sig ind i bådens motor, så han nåede aldrig ud af havnen. I det andet tilfælde den 11. maj 2016 i Børkop kortsluttede han igen tændingen i en båd til en værdi af ca. 165.000 kr. Denne gang nåede han heller ikke ret langt, da han kort efter stødte på grund ved Mørkholt.’

Manden blev dømt for disse to brugstyverier, men også for et 7. gangstilfælde af spirituskørsel i frakendelsestiden med en promille på over 2,0. Han blev ligeledes dømt for at have stjålet nummerpladerne på en bil, for at køre i en stjålet bil uden forsikring, og uden at bilen var registreret i Danmark. Bag i denne bil transporterede han også en stjålet knallert.

Retten idømte manden 5 måneders ubetinget fængsel, 10 års ubetinget frakendelse af førerretten, en bøde på 1.000 kr. og et erstatningskrav fra en af bådejerne. Retten fandt, at det var en skærpende omstændighed, at tiltalte tidligere var straffet for lignende kriminelle forhold, og at de var begået kort efter mandens seneste dom.