å bare fem år er antallet af folk i Fredericia, der har to eller flere biler i garagen, steget med 21 procent. Det kan blive dyrt i værkstedsregninger – men ifølge lokal ekspert kan du ved hjælp af få tricks spare flere tusinde kroner. 

Flere og flere fredericianere nøjes ikke med en enkelt bil i garagen. Ifølge tal fra Danmarks Statistik er antallet af familier i Fredericia med to eller flere biler steget med 21 procent på bare fem år – og det betyder flere værkstedsudgifter.

Reparationer og serviceeftersyn kan rende op i mange tusinde kroner årligt, men faktisk er der en række ting, du som bilejer kan gøre for at spare på værkstedsregningerne. 

– Når bilen er på værksted, kan det hurtigt løbe op, hvis der er mange små ting, der skal fikses. Så er man lidt snild på fingrene, kan man sagtens klare nogle af de mindre ting selv og derved spare penge, fortæller Henrik Wind, der er varehuschef i Biltema i Fredericia.

Fire tips til en billigere værkstedsregning

Henrik Wind peger på fire tricks, der kan skrue værkstedsregningen i bund. 

1. Tjek olie regelmæssigt

Ofte skal bilen have genopfyldt olie mellem olieskift, og gør du ikke det, kan det blive dyrt på værksted. På en nyere bil kan det koste mange tusinde kroner, hvis den kører tør for olie, så tjek regelmæssigt, om der er nok – og fyld nyt på, hvis der mangler.

2. Rens motoren 

Vedligehold af motoren er vigtigt, for der samler sig affaldsstoffer på indmaden i bilen. Ved at tilsætte additiv til brændstoffet renser du motoren for affaldsstofferne, når du kører, og forlænger derved dens levetid. Tilsæt additiv mellem hver fjerde og sjette tankning.  

3. Lad batteriet op årligt

Det er en god idé at lade bilens batteri op en gang årligt. På køreture lades bilens batteri nemlig sjældent helt op, og derfor har den godt af at få en fuld opladning en gang i mellem – for eksempel natten over – med en såkaldt vedligeholdelseslader. Det forlænger levetiden.

4. Skift selv filtre  

Mange værksteder tilbyder små serviceeftersyn, hvor de blandt andet tjekker pollenfiltre og luftfiltre, og det tager de gerne op mod to tusinde kroner for. Det kan du dog selv klare for langt under det halve, og dermed springe det lille servicetjek over. Er du i tvivl om, hvordan man gør, findes der masser af gode vejledninger online, for eksempel på Youtube.   

http://jyskserviceaps.dk/