Vi søger konstant de lette, men samtidig robuste løsninger, når vi indretter vores boliger. Salget af robotstøvsugere og robotplæneklippere er eksploderet, men vi har også fået øjnene op for, hvor meget nemmere vores dagligdag kan blive med møbler og materialer, der er lette at holde rene og pæne.

To ud af tre gulve, der bliver solgt hos Garant Fredericia er i dag såkaldte designgulve; gulve, der ligner fx træ, men blot er meget nemmere at lægge og vedligeholde – og måske oven i købet har særlige akustikforbedrende egenskaber. Et af de populære valg er sildebensparket i laminat, der lægges som et klik-gulv og derfor er både nemt og billigt at lægge:

”De her designgulve er lette at lægge selv med et enkelt klik-system, kan lægges oven på et eksisterende plant og fast gulv, og de kræver ingen vedligeholdelse. Prisen er en tredjedel af traditionel sildebensparket, og trinstøj kan oven i købet blive væsentligt reduceret, hvis du vælger et lyddæmpende underlag – som 99 procent af vores kunder gør,” forklarer produktchef hos Garant, Erik Vangsgaard.

Det eksklusive bliver tilgængeligt for flere
Men ligner det så den ægte vare eller blot en billig efterligning? Her overrasker teknologien med så naturtro gengivelser, at selv fagmænd løfter øjenbrynene:

”Jeg vil vove den påstand, at du ikke kan se forskel, når det er lagt ud. Det er blandt andet derfor, vi i dag sælger langt flere specialgulve end traditionelle trægulve. Når først folk har set dem, er de sjældent i tvivl,” siger Erik Vangsgaard.

Han bakkes op af indretningsekspert og kreativ direktør i trendbureauet Høeg + Møller, Camilla Høeg, der især fremhæver løsningen med sildebensparket i laminat som en genial løsning:

”Sildebensparket er noget, vi normalt forbinder med meget herskabelige hjem og luksusvillaer, fordi det er så dyrt. Med den her løsning bliver det lige pludselig tilgængeligt for mange flere. Og så passer det ekstremt godt til den minimalistiske, nordiske indretningsstil,” siger Camilla Høeg.