I Fredericia er der de seneste år blevet bygget løs i haven på Ægirsvej. Men det er ikke et helt almindeligt byggeri. Det er nemlig et stort legeskib, som børnene Alfred og Villum Fauerskov havde bestilt hos deres far. Det store skib måler næsten 7 meter og indeholder alt hvad man kunne drømme om som barn.

Legeskibet er nu endt i toppen af Gør-det-selv mesterskaberne, som byggemarkedskæden Silvan afholder. Her kan man stemme på det projekt, som man bedst kan lide, og de 20 projekter, der får flest stemmer går videre til en jury bestående af tre eksperter, der fordeler tre priser.

Og det er en spændt far, som overvåger konkurrencen, der slutter fredag: ”Lige nu ligger vi på en 15. plads, men tingene går meget hurtigt lige nu. Vi er vildt glade for alle de stemmer vi har fået, og håber vi fortsat får nogle stemmer, så vi kan gå videre”, fortæller Jakob Fauerskov, der er håndværkeren bag skibet. Til dagligt arbejder han på kontor, så det stod ikke skrevet i sol og måne, at projektet skulle havne i toppen. ”Meningen var jo at lave den fedeste legeplads til vores to børn, og det tog lidt om sig”, griner han afsluttende.

Gør-det-selv mesterskaberne slutter fredag, og du kan stemme på familiens projekt her: https://www.silvan.dk/gds/project-page?pId=873