Forside esport Fredericianer følger Astralis – få et indblik i en stor Esport turnering

Fredericianer følger Astralis – få et indblik i en stor Esport turnering

DEL
Astralis
Foto: Astralis

Fredericia AVISEN snakker i telefon med Jesper Jensen, som netop er landet i Billund Lufthavn efter en hæsblæsende esport finale i London.

For Jesper Jensen, som er 33 år, var det ikke første udenlandske turnering. Han var også at finde i Polen, da verdens største event PLG Major Krakow i 2017 udspillede sig.

Jesper holder med Astralis og endnu engang rejste han ud for at heppe på det danske storhold på Wembley Arena. Jeg fulgte med hjemme på skærmen og der roste de i særdeleshed publikum, som noget af de vildeste. Men Jesper udtaler til til Fredericia AVISEN “Der var meget mere stemning til Major turneringen i Polen, samt at der er mere styr på arrangementet, når det er den store Major turnering, som i Krakow”.

“Men der var rigtig god stemning på finale dagen, det kommer også an på hvilken vinkel der filmes fra og sådan”, siger Jesper.

Hvorfor tager en fredericianer helt til London for at se Counter Strike?

“Jeg kan godt lide Counter Strike, jeg kan godt lide stemningen til de store events. Så kan jeg godt lide at opleve noget nyt”, siger en træt Jesper i telefonen.

Fredericia AVISEN er bekendt med, at Jesper også er passioneret fodboldfan og holder med et hold med stor fankultur, kan man sammenligne de to ting?

“Det kan man godt lidt, men ikke på samme måde, der er ikke som sådan sange man synger. Fankulturen er ikke så udviklet endnu, men sådan lidt sporadisk. Stemningen er der jo synes jeg, da vi var i Polen og det polske hold spillede der, var lidt af den stemning en fanklub kan levere. Der stod en ligesom på et fodboldstadion, og råbte hvad folk skulle synge, der var lidt fodboldstadion over det”, siger Jesper.

Jeg spørger til første map hvor Astralis næsten er udråbt til vindere og så vender det hele. Hvordan oplevede du det, Jesper?

“Det var godt nok lige til øllet, og så går det jo ned til “one on one” i sidste runde. Der er Nicolai “Dev1ce” Reedtz iskold og tager den. Jeg snakker med ham bagefter han sagde også selv at han var iskold”, siger Jesper.

Astralis officielt foto

Det billede som der er af Dev1ce og dig er det fra efter finalen?

“Det er faktisk fra dagen før, hvor de sidder i et VIP-område, vi stod nede foran og kaldte på ham. Så kom han op og stod og snakkede med min kammerat og jeg”, siger Jesper.

Sådan en tur som Jesper og hans kammerat var på til London kan gøres for sammenlagt cirka 3.000 kroner. Jesper anbefaler, at man ikke tager alene til sådan en arrangement, hvis man er under 15 år, men han ser mange forældre assistere deres Counter Strike glade børn.

Når man ser Astralis spille dårligt i finalen og så alligevel vinde tredje pokal i træk, hvad er det for et Astralis hold modstanderne står overfor for tiden?

“Altså det der er i det er to ting, de er i en klasse for sig selv lige nu. De spiller noget Counter Strike, som man sjældent har set, de spiller nærmest, som mange siger perfekt. Så er der også det i det, at mange af de store prohold har skiftet spillere ud, og ikke kan finde ud af at få det til at køre igen, så på den måde har Astralis også et forspring ved at være godt sammenspillet. Der er ikke noget det kan hamle op med Astralis lige nu. I hele den her ESC turnering har Astralis er de gået 25 – 1 i maps, de har kun tabt et map i hele turneringen”, siger Jesper om sit yndlingshold.

Jeg spørger Jesper hvis man er ny i esport og gerne vil prøve at til et arrangement i Danmark, hvor tager man så hen.

“Hvis man vil have masser af stemning så skal man tage til BLAST Pro Series i Royal Arena i København. Der får man helt sikkert den bedste stemning, det er det jeg oplever. Den stemning der er der ovre når Astralis spiller på hjemmebane, det er et af mine højdepunkter. Ingen tvivl om det,” lyder ordene fra den fredericianske Counter Strike-fan.

https://danbolig.dk/butik/fredericia