En dom fra Københavns Byret omhandlende handel med doping er blevet stadfæstet i Østre Landsret. Herunder er en Fredericiansk mand blevet dømt i sagen.

Tilbage i 2014 og 2015 stod de to bagmænd bag omfattende handel med dopingstoffer, der alle er forbudte i Danmark. Salget foregik fra forskellige adresser rundt om i landet – herunder i Fredericia, Kolding og Middelfart.

De to mænd brugte et falsk firma til at drive deres virksomhed. Desuden stod der falske navne på deres handler med kunderne.

De forbudte dopingstoffer blev distribueret med posten, og det er her den Fredericianske mand kom ind i sagen. Der er tale om en 35-årig mand bosiddende i Fredericia, der er blevet dømt for håndtering af 557.000 dopingenheder. Desuden er han blevet dømt for håndteringen af 127.000 enheder med andre forbudte lægemidler.

 

Anonymt tip fældede bagmændene

Det var et anonymt tip, som tilbage i 2014 førte politiet på sporet af mændene. Politiet aflyttede derefter hovedbagmandens telefon.

Aflytningen afdækkede blandt andet en række sms-beskeder fra postvæsnet om pakker til afhentning. Det fik politiet til at overvåge pakketrafikken, og ad den vej fandt man ud af, at der blev sendt både doping og kontanter.

Det endte med fængselsstraf

Tirsdag er de to blevet idømt fængselsstraffe på henholdsvis tre et halvt og to år i Østre Landsret, som dermed nåede til samme resultat, som Københavns Byret gjorde sidste år.

Den hårdeste straf tilfalder en 30-årig fra Søborg, der var hovedmanden i foretagendet. Det var ham, som stod for at importere de ulovlige stoffer, og det var ham, som kunderne bestilte hos.

Den 35-årige Fredericianer fik den mildeste straf og skal i fængsel i 2 år.