Torsdag blev det tid til udgivelsen af årets Fredericiabog, der er den 24. i rækken. Det skete på Tøjhuset i Fredericia, hvor mange var mødt frem for at fejre udgivelsen.

Redaktionsgruppen bag Fredericiabogen har nu besluttet, at når de næste år udgiver bog nummer 25, bliver det den sidste i rækken. I 2021 vil de i stedet udgive en ny Fredericiahistorie fra 1970-2020. Den ligger dermed i forlængelse af den seneste byhistorie, der udkom i år 2000 og dækkede årene 1650-1970.

Det er således nutidshistorie der skal skrives – det skal handle om Fredericia og dens kolossale udvikling og forandring de seneste 50 år. Det glæder redaktørerne sig til, men de vil også meget gerne inddrage fredericianerne i bogprojektet.

Tøjhuset var tætpakket til udgivelsen af Fredericiabogen (Foto: Fredericia AVISEN)

Museumsleder Karsten Merrild Sørensen forklarer:

“Det er trods alt deres historie, der skal skrives. Derfor indbyder vi til en række aftener efter nytår, hvor vi holder korte oplæg og giver rum til at fredericianerne kan være med til at fremhæve forskellige elementer, begivenheder, opture og nedture, som bør være med i historien om de sidste 50 år”.

Den første aften bliver den 30. januar på Lokalhistorisk Arkiv.

https://www.facebook.com/Fredericiavinhandel/
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer