Den 22. april forventer Fredericia Vinhandel at slå dørene op til nye rammer i Gothersgade 33B. Her vil et nyt butiksunivers se dagens lys.

Det er en stolt indehaver af Fredericia Vinhandel, Henrik Pedersen, der i dag løfter sløret for den historiske vinforretnings kommende placering.

– Vi glæder os til at åbne i nye flotte rammer i Gothersgade 33B. Vi forventer at åbne den 22. april – hvis alt går vel, og vores hovedmål er at tage sjælen og historien med fra Danmarksgade, fortæller Henrik Petersen.

Tredobler pladsen

110 m2 butik er, hvad der venter butikkens kunder, når de møder et nyt butiksunivers.

– Vi får jo pludselig plads til rigtig mange af vores varer, og det bliver ikke en hightech-butik, men den bliver naturligvis moderne med respekt for vores arv i Danmarksgade, som jeg lige sagde. Den vil vi gøre alt for at tage med. I de nye rammer kan vi markedsføre produkter, som vi ikke tidligere har sat frem. Det gælder eksempelvis de mere eksklusive vine, fortæller Henrik Petersen.

Det var en samtale i håndboldklubbens sponsornetværk, der ledte Henrik Petersen på vej mod de nye lokaler.

– Vi havde faktisk opgivet at finde nye lokaler, efter flere forsøg. Vi ville gerne tættere på gågademiljøet, men så sagde en til mig, at vi skulle prøve Gothersgade 33B, og der var hurtigt en god dialog, der nu førte til, at vi åbner en ny flot butik der, siger Henrik Petersen og uddyber:

– Vi får ikke en meget bedre placering i Fredericia. Det er centrum af byen, og der er en livlig trafik hver eneste dag. Det er en lækker beliggenhed, og derfor havde vi heller ikke langt fra tanke til handling. Det var en kort proces, lyder det fra vinhandleren, der nu forbereder den store flytning.

– Det er klart, at der skal fyldes massevis af varer ind, når vi først har fået flyttet vores nuværende butik og lager, men så vil vi også være klar med lækre vine til skarpe priser. Vi åbner naturligvis med et brag af en fest. Vi er ved at lægge hånd på den nu, men det bliver med gode tilbud, konkurrencer, smagsprøver og meget andet. Vi skal vise, hvad vi kan. Når det er sagt, så ved vi godt, at vi med flytningen fra Danmarksgade siger farvel til en institution i fredericiansk vinhandlerhistorie, men ånden flytter med, slutter Henrik Petersen.

Gothersgade 33B rummede tidligere Sydbank, der flyttede til Kanalbyen. Bygningen blev sidenhen solgt til den erhvervsmanden Bent Jensen.