SF og SFU i Fredericia har natten til i dag lagt 50 stenhjerter ud i gågaden. Stenene skal minde byens borgere om, at Danmark igen skal tage kvoteflygtninge.

Hvis du runder byen i dag, kan du støde ind i en eller flere sten, hvor der er malet hjerter på. Så har du nemlig fundet SF og SFU’s kvoteflygtningesten. De to organisationer har nemlig sluppet 50 sten med hjerter på løs i gågaderne, og stenene symboliserer, at Danmark igen skal tage kovteflygtninge kvoteflygtninge. Da Fredericia udgør ca. 1% procent af Danmarks befolkning, svarer byens andel af de 5000 flygtninge, som Danmark ifølge den europæiske fordelingsnøgle skal tage, til 50 flygtninge.

– Kvoteflygtninge er de mest sårbare flygtninge. De sidder i håbløshed i lejre nær konfliktzonerne uden mulighed for at undslippe sult, vold og vejrets luner. Det piner mig, at regeringen skrider fra sit internationale ansvar ved uden videre at stoppe for, at Danmark hvert år tager 5000 kvoteflygtninge. Det bør vi igen gøre igen, og vores 50 sten skal gøre opmærksom på det, fortæller Karina Lorentzen, folketingskandidat for SF.

– Har vi plads til fem flygtninge årligt i Fredericia? Det mener jeg, vi har. Fredericia udgør en procent af landets befolkning og hvis vi tager en procent af de 5000, skal vi hjælpe 50 flygtninge. Det er overkommeligt og vi har hjerterum til det, mener Lars Olesen, SF, folketingskandidat.

Hvis man finder en af de fine hjertesten, må man tage den med hjem.

Du kan finde sten fra kl. 10 den 2. februar.

https://www.facebook.com/mrhoejer/