AVISEN satte i går fokus på de danske messecentre og deres økonomiske konstruktioner. Samtidig bragte vi historien om MCH Herning, hvor kommunen har investeret massivt. I dag taler vi med en række hoteller om MesseCs betydning for deres forretning og Fredericia. 

Der er lys forude, på et tidspunkt vender det. Derfor er det vigtigt, at vi har et MesseC i fuld vigør. Det er essencen af vores interviews med hotellerne. Det vil give nogle uoverskuelige konsekvenser, hvis Fredericias store messecenter skulle dreje nøglen. 

»MesseC er uden sammenligning den største aktør i området, når ser på, hvem der leverer flest overnatninger, salg i butikkerne og liv for byen. MesseC står ikke kun for messer, men også for store konferencer og events, så vi ville være meget kede af, hvis MesseC lukkede. Fredericia rammes årligt med godt 300.000 besøgende grundet MesseC, hvilket siger alt. Det vil helt sikkert sætte sit spor i Fæstningsbyen, hvis MesseC ikke var her. Jeg håber derfor på, at Fredericia Kommune ser positivt på eksempelvis en Herning-model, hvor kommunen kom MCH til undsætning,« siger Direktør Jesper Hansen fra Hotel Gl. Havn og fortsætter:

»Derudover har Fredericia et historisk prædikat med købestævner, der går over 100 år tilbage. Vi var blandt de første i Danmark. Jeg er heller ikke i tvivl om, at hvis du spørger alle hoteller i hele Lillebæltsregionen, samt vores caféer, restaurantioner og lignende forretninger, så er MesseCs aftryk meget tydelig. Vi har kort sagt alle brug for MesseC, særligt på den anden side af Coronakrisen, når vi skal genstarte vores oplevelsesturisme, men også erhvervsturisme i det højste gear igen.«

Læs også

Hos MesseCs nabo, Hotel Fredericia, håber man også på det bedste. MesseC leverer gæsterne på de normalt døde tider af året. 

»MesseC har en vildt stor betydning for os. Messerne kommer ofte i de perioder, og weekender, hvor vi normalt kan have svært ved at booke vores værelser fuldt ud, derfor er de meget vigtige for os. MesseC er også en stor aktør, når det kommer til at trække aktivitet til området. Jeg vil gå så langt som til at kalde messecentret for et fyrtårn for os. Vi vil ikke kunne løfte det, MesseC gør for os med almindelig markedsføring,« siger Direktør hos Hotel Fredericia Einar Kring og fortsætter:

»MesseC er et fyrtårn på alle parametre – fra det nære til det større samarbejde, og ikke mindst en aktør, der har en stor økonomisk betydning for os. Derfor vil det give nogle uoverskuelige konsekvenser, hvis man ikke havde MesseC længere. Så skulle man se i meget nye retninger, og mange af de gæster, der i dag trækkes til Fredericia, kan vi ikke selv fange, så det ville blive en kæmpe opgave. Jeg kan naturligvis, når jeg læser og hører om markedet generelt – og ikke mindst udviklingen i Herning, være bekymret for, hvordan man skal komme videre lige nu, hvor forretningsgrundlaget ikke er til stede. Det kombineres med, at man stadig har udgifter, så der trækkes på ressourcerne. Derfor ville det også være en god løsning, hvis Fredericia Kommune gjorde som i Herning. Man har også investeret store midler i Fredericia Teater, der var med til at brande byen. Det gør MesseC også – så jeg håber på en løsning.«

MesseC har en stor historisk betydning for Fredericia

»MesseC er et fyrtårn for os i branchen, vi har en stor glæde af at være underleverandør i forbindelse med messer i forhold til overnatninger. Det får alle byens hoteller stor glæde af. MesseC er også med til at sætte Fredericia på Verdenskortet,« siger Direktør hos Trinity Hotel & Konference Center, Eva Ejlskov.

»Selvom vi er det største hotel og konferencecenter i byen, så er der opgaver, vi ikke er store nok til, hvor vi i stedet kan henvise til MesseC. Det sikrer, at ordren bliver i Fredericia. Der er pt. ingen i branchen, der ved, hvad der er op og ned i fremtiden, men jeg kan simpelthen ikke se branchen uden MesseC. Det vil være katastrofalt. MesseC har også en unik historisk betydning, som Danmarks ældste messecenter. Man har en historie, der går tilbage til 1915. Det var driftige folk, der startede det, og jeg var selv med, da man i 2015 kunne fejre 100 året for starten. Jeg synes derfor, at det vil være naturligt, hvis Fredericia Kommune i denne særlige situation påtog sig et ansvar og eventuelt så på en Herningmodel,« uddyber Eva Ejlskov.■

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer