Fredericia Triathlon Team har igennem mange år været en stor spiller på den fredericianske sportsscene. Fredericia AVISEN har sat klubbens formand, Carsten Andersen, i stævne og giver et indblik i klubben med de stolte traditioner.

Torbjørn Sindeballe og Peter Sandvang. Det er to store danske triatleter fra den lokale triklub, der var med til at husere i området omkring Østerstrand i 00’erne, hvor Fredericia Triathlon Team var flittig arrangør af internationale stævner og Danmarksmesterskaber.

Andreas Schilling
Arkivfoto. Andreas Schilling, da han blev nordisk mester i 2017.

I dag hedder de store fredericianske navne Alberte Kjær, Emil Deleuran og ikke mindst Andreas Schilling. Ingen af dem bor i Fredericia mere, men de er startet tilknyttet Fredericia Triathlon Team, men klubben er meget mere end de tre store navne.

På en træningsaften mødtes Fredericia AVISEN med Fredericia Triathlon Teams formand, Carsten Andersen, i klubbens lokale, som ligger placeret mellem Monjasa Park og Fredericia Idrætscenter, og tidligere har huset blandt andet Fredericia Håndboldklubs administration.

“For seks år siden flyttede vi her ud sammen med løbeklubben. Vi brugte seks måneder på at sætte det i stand. Vi byggede det helt om, vi fik nye møbler, vi satte et køkken op, vi byggede sauna og vi indrettede et motionsrum. Vi brugte seks måneders tid på det, hvor vi gik om aftenen og weekenden og puslede med det. Det fede ved det er, at vi selv har gjort det, og det giver noget ejerskab over det,” siger Carsten.

Foto: Fredericia Triathlon Team

I dag har Fredericia Triathlon Team omkring 350 medlemmer, og det skyldes flere faktorer.

“Vi har altid været en forholdsvis stor klub, også større end byen berettiger til. Hvis man kigger på Kolding og Vejle er de mindre eksempelvis. Det har en afsmittende effekt, at vi har haft mange i pressen og mange har talt pænt om klubben. Det har også meget at sige, at Alberte, Emil og Andreas fortsat repræsenterer klubben, selvom de er flyttet udenbys,” siger Carsten og fortsætter:

“Vi har gode trænere, som sørger for at der både er udvikling og medlemmerne føler, at der er progression i det de laver. For de unge gælder det ikke om at vinde, og det samme gjaldt Andreas og arbejdet med deres svage områder, som vi havde mere fokus på end at vinde. Efter hver træning er der lidt spisning, snacks og bordtennisbord, hvor man hygger. Det giver et godt sammenhold i klubben.”

Foto: Fredericia Triathlon Team

Carsten fortæller, at man gør en dyd ud af, at de forskellige aldersgrupper så vidt muligt træner sammen, da det er med til at give noget til fællesskabet.

“Man kan starte opvarmningen sammen, hvor de løber stille og roligt. Hvis de kommer ud og løber omgange, så løber de store fem omgange og de små tre, men man føler, at man er sammen og man kommer hjem sammen . Det er det vigtige, at man får et sammenhold og de hjælper hinanden.”

Mens Carsten og jeg sad og talte bagerst i klublokalet sad der en flok forældre andet steds i lokalet, og det er også med til at give noget ekstra til klubbens medlemmer.

“De er en del af forældregruppen, som laver ting for medlemmerne. Det er eksempelvis ting som, at der er mad til dem efter træning

Drømmer om internationalt stævne

Foto: Fredericia Triathlon Team

Fredericia Triathlon Team har et ry i byen, som de nyder godt af, og de er meget obs på at pleje det.

“Man kan godt mærke, at folk ved hvem vi er, når man er ude at tale med folk. Vi skal pleje den goodwill, som vi har, og vi skal opføre os ordentligt,” siger Carsten.

Hvordan udnytter I den goodwill, som I har?

“Når vi har stor opbakning i byen kan vi selvfølgelig det, men det er helst ikke noget vi vil udnytte. Vi ville sagtens kunne udnytte det politisk, men vi vil også gerne kunne se os selv i spejlet. Vi får heller ikke de store tilskud – det eneste vi får til er en smule, når vi afholder stævner,” siger Carsten, som meget apropos stævner har et ønske:

“Nu glippede vi med at få World Cuppen, men vi arbejder på at stable et internationalt stævne på benene, og det gør kommunen også. Vi har fået stilet noget i udsigt omkring 2021 og 2022, hvis alt går vel.”

Tidligere, da der blev arrangeret store stævner i Fredericia ,var basen omkring Øster Voldgade. Det bliver den ikke nu.

“Det bliver sandsynligvis ved JB Nielsens plads, som det også har været i de senere år, hvor vi har afholdt nordiske mesterskaber. Det er et fedt sted, når man kommer op i Gammel Havn og får et boost fra tilskuerne har atleterne sagt, så det er noget vi arbejder med,” siger Carsten.

Lys fremtid

Træningen for medlemmerne var ved at være overstået, og det var samtalen med Carsten også. Slutteligt spurgte jeg ind til, hvordan fremtiden ser ud for Fredericia Triathlon Team.

“Det ser lyst ud, synes jeg. Vi har rigtig mange gode frivillige i klubben, som gider at yde en indsats i klubben til arrangementer og dagligdagen i klubben, og bestyrelsen er enig i retningen, som vi skal i. Når taler vi de tre store, Alberte, Emil og Andreas, så vi håber ,at vi fortsat kan skabe fremtidens stjerner,” siger Carsten og slutter:

“Vi har nogle talentfulde medlemmer, som vi har lavet personlige programmer til. Det er vigtigt, at huske de er unge og de ikke skal toppe for tidligt, så vi arbejder stille og roligt med dem, og stiller de nødvendige faciliteter og trænere til rådighed.”

Fremtiden ser lys ud for Fredericia Triathlon Team og udenfor skinner solen, og det fortsætter den forhåbentligt med at gøre over en af Fredericias hæderkronede sportsklubber mange år ud i fremtiden.

http://prinsenafegypten.dk