Af: Spidskandidat for Det Konservative Folkeparti

Tommy Rachlitz Nielsen, Ternevej 1, Fredericia

Sagen om Fredericia Teaters underskud på 20 millioner kommer tilsyneladende som en kæmpe overraskelse for det samlede byråd.

Byråds partier har stillet sig i kø ved håndvasken og forholder sig kritisk til økonomien efter det er kommet frem at Fredericia Teater lander et underskud på 20 millioner kroner. Hvis Byråd og bestyrelsen havde udvist rettidig omhu og løbende holdt øje med økonomien på teatret kunne denne katastrofe måske havde været undgået.

Det vækker naturligvis undren blandt kommunens borgere inkl. undertegnede og mange spørgsmål trænger sig på.

Byrådet har 2 pladser i bestyrelsen for teatret og deres vigtigste opgave må være at sikre, at kommunes støttekroner og de kommunale lån der er ydet at flere omgange, anvendes bedst muligt. Det kan undre at man ikke tidligere at blevet opmærksom på den kritiske økonomiske situation. Det er jo langt fra første gang at teatret har økonomiske problemer og derfor bør bestyrelsen også være særlig opmærksom på herpå.

Udefra ser det ud som om der er 2 scenarier. Enten har bestyrelsen ikke været sin opgave voksen eller også har ledelsen ført bestyrelsen bag lyset og undladt at oplyse om den dramatiske udvikling i økonomien. Begge scenarier burde føre til langt hårdere sanktioner end vi til dato har set.

Det rejser en masse spørgsmål, bl.a.:

  • Hvordan kan man anslå et underskud på 9 millioner i oktober, bekræfte dette i november og alligevel komme ud med et underskud på 20 millioner ?
  • Hvad er den reelle årsag til underskuddet på 20 millioner kroner ? Uventede udgifter ? Manglende billetindtægter i Fredericia ? Manglende billetindtægter udenfor Fredericia ?
  • Er kommunen involveret i teatrets aftale med deres bank ?
  • Når banken har transport i teatrets tilskud fra kommunen, er der så indgået aftale om hvad der sker hvis teatret ophører.
  • Hvordan forhindrer byrådet at kommunen igen bliver bragt i en situation hvor man er nødt til at yde økonomisk bistand for at redde Fredericia Teater.

Jeg synes faktisk at både Fredericia Teater og Byrådet skylder byens borgere svar på ovenstående. Det er trods alt borgernes penge der holder Fredericia Teater kørende.

Skriv et svar