Som i et kæmpe drama der ikke kunne have været skrevet bedre, brød Fredericia Teater sammen i et pinligt kollaps i marts måned. Men en genrejsning er nu nært forestående. Vi har nået dagen hvor Folketingets Kulturudvalg skal beslutte om Fredericia Teater skal genopstå. Nye Borgerlige er på Teatrets side. Vi vil have genrejst teatret, der som en kulturel perle skal skinne over Fredericia og bringe glæden tilbage. For Byens erhvervsliv og som en stor arbejdsplads er teatret et meget vigtigt element og der er meget på spil. Der er fastsat 8,5 millioner kroner på Finansloven som et såkaldt paragraf fem tilskud til Fredericia Teater. Men beløbet er efter teatrets konkurs i spil. Det er helt afgørende at Folketingets Kulturudvalg fastholder paragraf fem støtten, der dermed sammen med Byrådets elleve millioner kroner i budget 2021 er forudsætningen for, at Teatret genopstår.   

Borgmesteren har nedsat en styregruppe der kigger på teatret. Nye Borgerlige er som budgetforligspartner med til at garantere de elleve millioner til genrejsningen. Derfor har vi rejst spørgsmål omkring styregruppen, der er nedsat udenom forligspartierne og dermed har ekskluderet Nye Borgerlige fra indflydelse. Det er vi ikke tilfredse med og vi har foreslået Borgmesteren at lukke styregruppen og etablere en bredere funderet implementeringsgruppe hvor lokale kræfter er repræsenteret i form af Borgergruppen for genskabelse af teatret, ledende erhvervsfolk, sponsorer, fagfolk og færrest muligt politikere. Implementeringsgruppen bør referere til forligspartierne og ikke til Økonomiudvalget, der i den forbindelse er tynget af at have siddende to medlemmer af det fallerede teaters bestyrelsen.  

Følg
Notikation om
guest
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
2 måneder siden

Få det helt offentligt klargjort, at borgmesteren ikke overholder de demokratiske spilleregler, hvorved han bryder lovgivningen.
Hvis du kan rydde op i dette, så vil jeg tage hatten af for dig Karsten Byrgesen. Det er ikke nok med et læserbrev!

Peer Larsen
Peer Larsen
1 måned siden

Et læserbrev er dog en start!
Så bliver offentligheden bekendtgjort med forholdende omkring styregruppen, der blandt andet består af borgmester og hans søster. Der bliver oplyst at nu ønsker man at bruge 19,5 mill. kr. af vores skatteprovenu på at genstarte et teater, som ikke før har vist sig at være en overskudsforretning.
Det forholder sig desværre sådan, at aftalen om genstart af teateret åbenbart er en del af budgetforliget og dermed bliver beslutningen “syltet” ind i en række andre tiltag, hvor Karsten sikkert møjsommeligt har listet fordele og ulemper og fundet flest fordele. Dermed har han måttet “æde” denne ulempe med finansiering af et teater i Fredericia, der sikkert igen bliver en drønende underskudsforretning og vil være skueplads for en række begivenheder der præsenterer indspistheden mellem politiske magthavere og teaterets nye ledelse.
Al blandingsøkonomi er af det onde og skal bekæmpes.

J J Pedersen
J J Pedersen
2 måneder siden

Hvis du ikke gør andet end at skrive et læserbrev om disse problemer, så må vil vel betragte dig som et “tågehorn”?

Karsten Byrgesen, Nye Borgerlige
Karsten Byrgesen, Nye Borgerlige
2 måneder siden

JJP. Jeg refererer til at jeg har foreslået borgmesteren det en anfører. Jeg er en mod tyve, men der bliver sikkert lyttet.

J J Pedersen
J J Pedersen
1 måned siden

Kære Karsten Byrgesen
Nu skriver du to forskellige forståelser. I læserbrevet er det ademokratisk, der du skriver her er forslat og opbakning. Hvad mener du?

hans thomassen
hans thomassen
1 måned siden

Det var nok bedre dette blev klaret uden politikere.

De, økonomiudvalget ydede gang på gang million lån til Fredericia Teater, uden at stille betingelser, men de var med til alle skåltalerne ved alle premierer.
Og de var enige alle 21 også Karsten Byrgesen.
De havde også 2 mand siddende i var det Danmarks bedste bestyrelse, (de fik ihvertfald en pris for det).
Hvor de solgte billetter til She loves you både i København og Fredericia og Shubidua i Fredericia – uden en eneste forestilling, det var flot. De efterlod mange Fredericianere med billetter uden værdi, tak for det.

J J Pedersen
J J Pedersen
1 måned siden
Svar til  hans thomassen

Meget enig!
En trist forestilling indtil nu.
Det skal ikke være politikere, der skal stå for et teater, de skal nøjes med at sidde i baggrunden og bevillige lidt penge, da teatre i provinsen har meget svært ved at klare sig selv.
Det ser heller ikke ud til, at politikere i bestyrelsen tager deres ansvar, så ja, andre end politikere.

Peer Larsen
Peer Larsen
1 måned siden
Svar til  hans thomassen

Jeg er meget enig Hans!

Et teater må kunne drives med private midler, opstået som et initiativ med udgangspunkt i civilsamfundet uden indblanding fra stat eller kommune. Dermed sparer vi 8,5 mill. kr. af statens skatteprovenu og 11 af kommunens (der selvfølgelig skal tilbage til borgerne, men det lader sig nok ikke bare lige gøre, desværre).

Der bliver så etableret et nyt teater hvis det kan drives som en sund selvstændig virksomhed, ellers gør der ikke, også vil det åbenbart ikke være noget tab for civilsamfundet.