Der er ingen tvivl om, at én af dette års mest ventede musicals er verdenspremieren på ”Shu•bi•dua – The Musical” med urpremiere d. 25. september på Fredericia Teater. Lige siden billetsalget åbnede før jul, har der været stor efterspørgsel på billetter. Og med 55% af samtlige billetter solgt, godt 20.000 stk., kan Fredericia Teater og BILLETnet i dag åbne for billetsalget til en ekstra uge. Det er anden gang, at ”Shu•bi•dua – The Musical” bliver forlænget, og det betyder, at publikum nu kan se forestillingen på Fredericia Teater frem til d. 1. november. Dermed fortsætter musicalen sit imponerende billetsalg og sælger fortsat endnu hurtigere end teatrets ekstremt populære forgængere ”Disneys ALADDIN – The Musical” og ”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical”, som hver især endte med at sælge over 100.000 billetter.

På Fredericia Teater glæder teaterchef Søren Møller sig over den flotte start på billetsalget:

– Det er fantastisk at vide, at publikum bliver ved med at bakke op om forestillingen og, at så mange gerne vil se den. Vi er lige nu i fuld gang med at lægge sidste hånd på castingen og forventer at kunne melde noget ud inden for nogle uger. Samtidig har vi fået vores manuskript på plads, og det er blevet endnu bedre, end jeg havde turde håbet på, så publikum kan virkelig godt begynde at glæde sig.

En ny slags musical

”Shu•bi•dua – The Musical” bliver en ny original musical baseret på numre fra Shu-bi-duas bagkatalog. Når Fredericia Teater vælger at bruge betegnelsen musical, og ikke teaterkoncert, er det fordi, teatret målbevidst går efter at adskille sig fra hovedparten af den bølge af teaterkoncerter, der har skyllet hen over landet gennem de sidste godt 15 år, for i stedet at gøre det, de er bedst til – nemlig at fortælle historier. Teatret vil, med udgangspunkt i Shu-bi-duas sangskat, skabe et finurligt univers beboet af løjerlige og underfundige eksistenser hentet fra sangene og samtidig spinde en rød tråd, et sammenhængende narrativ, gennem forestillingen.

Vi skal på en personlig rejse, hvor vi følger vores hovedperson op gennem 70’erne og 80’erne, og teatret er i fuld gang med at skabe en forestilling, der bevæger sig i krydsfeltet mellem det nostalgiske og det overraskende, det jordbundne og det spektakulære, det morsomme og det rørende. Folkeligt og finurligt.

Læs mere på http://www.shubiduathemusical.dk og http://www.fredericiateater.dk

(Foto: Søren Malmose )